Decizie radicală pentru Vladimir Putin. Rusia va interzice propaganda LGBT+, inclusiv pentru adulți

În timp ce SUA, respectiv statele occidentale promovează din ce în ce mai intens comunitatea LGBT+, Rusia procedează invers.

11 iul. 2022, 21:05
Decizie radicală pentru Vladimir Putin. Rusia va interzice propaganda LGBT+, inclusiv pentru adulți

Decizie istorică în Rusia. Administrația Vladimir Putin va interzice total propaganda LGBT+, ceea ce înseamnă că manifestațiile publice, reclamele și alte produse media – filme, social media vor fi interzise nu doar pentru copii, ci pentru toată populația, indiferent de vârstă.

Alexander Khishtein, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru politica informațională, tehnologia informației și comunicații a anunțat luni că promovarea relațiilor amoroase nenaturale nu va mai fi permisă nici pentru adulți.

„Astăzi, o astfel de interdicție se aplică exclusiv copiilor. Desigur, este clar că acest lucru nu este suficient. Noi propunem: în general, să extindem interdicția unei astfel de propagande, indiferent de vârsta publicului”, a transmis oficialul rus, pe contul său de Telegram, potrivit agenției Interfax.

 

Ce sancțiuni vor risca cei care vor face propagandă LGBT+

 

Cei care vor face propagandă LGBT+ în continuare în rândul copiilor, vor risca o amendă de până la 1 milion de ruble, arestare pentru 15 zile și suspendarea activităților persoanei juridice, a transmis Khishtein. De asemenea, acesta a mai precizat că are în vedere implementarea unor sancțiuni și mai severe pentru propaganda pedofiliei.

„Se propune interzicerea difuzării nu numai a propagandei în rândul copiilor, ci și a oricăror alte informații care demonstrează relații sexuale netradiționale și perversiuni (…)

Aceste inițiative au fost deja elaborate în prealabil cu Roskomnadzor și Ministerul Dezvoltării Digitale”, a avertizat parlamentarul.

 

Ungaria, disitentul anti – LGBT+ din Europa

 

Politicianul de la Moscova a mai anunțat că inițiativele au început anterior să fie elaborate de Comitetul Dumei de Stat pentru politica informațională. Astfel, din toamnă proiectele vor căpăta din ce în ce mai mult contur.

Nu este pentru prima dată când Rusia anunță un amplu pachet de măsuri care să reducă propaganda LGBT+. Anterior, Vyacheslav Volodin a propus interzicerea promovării valorilor netradiționale, un proiect depus la Duma de Stat.

Și în Europa există măsuri similare în vigoare. Guvernul Viktor Orban și Partidul Fidesz, care are susținere populară majoritară se poziționează împotriva propagandei LGBT+, însă doar în rândul minorilor. Între timp, în Occident au început să fie produse din ce în ce mai multe filme pentru copii și desene animate cu personaje din tabăra LGBT+. Printre „companiile-fanion” pro-LGBT+ se numără chiar gigantul Disney.