Decizie REVOLTĂTOARE în cazul copiilor agresaţi fizic şi verbal de angajatele unei creşe: au fost mutate "disciplinar" la alte creşe

Publicat: Marţi, 27 August 2019 16:43 // Actualizat: Marţi, 27 August 2019 16:45 // Sursa: romaniatv.net

Decizie revoltătoare în cazul angajatelor unei creşe din Alba Iulia acuzate de părinţii unor copii că ar fi avut un comportament agresiv la adresa minorilor, atât fizic, cât şi verbal. Comisia disciplinară din cadrul Primăriei din Alba Iulia care a anchetat cazul, a decis sancţionarea  cu avertisment scris a celor patru angajate şi mutarea temporară a acestora, pe o perioadă de 6 luni, la alte creşe din municipiu.

"În urma analizei celor întâmplate şi a răspunsurilor primite de la angajaţii cercetaţi şi a martorilor audiaţi, comisia de cercetare disciplinară a propus, cu respectarea prevederilor Legii 53/2003 - Codul muncii republicat, 'Avertisment Scris'. Comisia a constatat că s-au încălcat şi prevederile Codului de conduită a personalului contractual, ca urmare a propus mutarea temporară a celor 4 persoane cercetate, pe o perioadă de 6 luni, la celelalte creşe din Alba Iulia astfel încât să nu îşi mai desfăşoare activitatea împreună", a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Robert Roman, citat de dcnews.ro.

Copii agresaţi la o creşă din Alba Iulia: "Măgarul naibii", "Lasă piciorul jos, că o capeţi". Drept pedeapsă unii erau ţinuţi în baie

Cercetarea disciplinară a fost demarată la Creşa nr. 2 Ampoi ca urmare a două sesizări depuse de doi părinţi la Primărie în data de 10 iulie. Părinţii au sesizat comportamentul neadecvat al unui educator puericultor, al unui îngrijitor copii, al unui asistent medical şi al unui asistent medical principal. Au fost depuse şi plângeri la Poliţie, care a deschis un dosar penal, după ce s-a constatat că ar putea fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

"Nu te mai suport deloc, nesimţitule", "Eşti o puturoasă", "De te ridici de pe saltea, te mănânc", "Când te-ai ridicat, cum te-am rezolvat", "Urâtul naibii", "Prostule", "Măgarul naibii", "Zăpăcitule", "Lasă piciorul jos, că o capeţi" sunt câteva dintre insultele care se aud pe o înregistrare făcută după ce o mămică a sesizat o schimbare în comportamentul băieţelului. Copiii au fost şi bruscaţi, auzindu-se cum plâng, iar drept pedeapsă unii ar fi fost ţinuţi închişi în baie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
09 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H