Decizie revoltătoare la Brăila. În plină relaxare, s-a dat ordin pentru reînchiderea brăilenilor în casă. Reacția prefectului

În prima zi de libertate, o decizie şocantă a fost luată sâmbătă la Brăila. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Nicuşor Ciocan (USR), a adoptat, sâmbăta, o hotărâre prin care, printre altele, se interzice circulația persoanelor în intervalul orar 22:00-05:00.

15 mai 2021, 21:06

Decizie revoltătoare la Brăila. Decizia a fost luată la doar câteva zeci de ore după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat faptul că, începând cu data de 15 mai, restricțiile de noapte sunt ridicate la nivel național.

Decizie revoltătoare la Brăila. În plină relaxare, prefectul dă ordin pe interzicerea circulaţiei de noapte!

Potrivi debraila.ro, hotărârea prefectlui Ciocan, care este reprezentantul Guvernului în județ, are prevederi total opuse hotărârii adoptate de Guvernul Citu.

Este vorba despre hotărârea CJSU nr. 189 din 15 mai 2021, în care sunt precizate „masuri cu caracter general pentru toate localitățile din județul Brăila”:

– în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00;

– se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spatii închise și/sau deschise, publice și/sau private;

De la numirea să în funcție, la începutul lunii martie, prefectul Nicusor Ciocan a fost în centrul mai multor controverse legate de modul în care a gestionat pandemia. Mai mult decât atât, Ciocan nu a fost amendat de polițiști, desi a fost surprins fară masca în propriul birou, în timpul unei întâlniri oficiale.

În replică primarul Marian Dragomir a criticat în termeni duri hotărârea adoptata de Comitetul Județean pentru Situații de Urgenta, condus de prefectul Nicusor Ciocan, prin care se menține, printre altele, restricția cu privire la circulația persoanelor în intervalul orar 22:00-05:00, contrar deciziei guvernamentale.

„Noi vom contesta. Din punctul meu de vedere, nu se poate stabili o regulă, peste hotărârea de guvern luată. Chiar eu, voi circula, astăzi, după ora 22:00. Regulile trebuie luate uniform în toată ţara.”,a spus primarul din Brăila.

Citește și: Bilanţ vaccinare 15 mai 2021. S-a stabilit un nou record! Aproape 120.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Reacţiile adverse, în scădere!

Prefectul NEAGĂ impunerea restricțiilor de circulație: A fost doar o eroare

„Cu siguranţă localnicii brăilani nu vor avea restricţii, este o eroare pe pagina prefecturii. S-a emis deja o hotărâre de Comitet Judeţean ca să abroge acest articol. Luni voi cere o verificare a persoanei care a emis acel proiect și vor fi aplicate reguli.”, a spus prefectul de Brăila, exclusiv pentru România TV.

Citește și: Florin Cîțu schimbă ordinul de ministru pentru purtarea măștilor. Toţi românii trebuie să ştie asta: Ajungem la condiții mai bune