Florin Cîțu schimbă ordinul de ministru pentru purtarea măștilor. Toţi românii trebuie să ştie asta: Ajungem la condiții mai bune

Premierul României a venit cu noi detalii despre relaxarea măsurilor. Cîţu anunță că ordinul prin care angajații sunt obligați să poarte mască la locul de muncă o să fie schimbat.

15 mai 2021, 19:46
Florin Cîțu schimbă ordinul de ministru pentru purtarea măștilor. Toţi românii trebuie să ştie asta: Ajungem la condiții mai bune

Florin Cîțu schimbă ordinul de ministru pentru purtarea măștilor. De altfel, prefectul Capitalei a spus că această decizie va rămâne la latitudinea angajatorului.

Florin Cîțu schimbă ordinul de ministru pentru purtarea măștilor. Toţi românii trebuie să ştie asta: Ajungem la condiții mai bune

„Este primul pas pentru revenirea la normalitate. Sunt foarte fericit să particip la acest eveniment. E un pas important pe care îl facem. Cred că suntem prima țară care facem asta. Facem asta datorită românilor, pentru că au înțeles să se vaccineze.

Specialiștii ne-au spus că putem face acest eveniment pilot. Ei mereu urmăresc ce ne spun ei. În două săptămâni ajungem la condiții mai bune.

Încă nu este o decizie (n.r. în cazul angajaților unde toți sunt vaccinați). După întâi iunie vom lua această decizie. Momentan e un ordin al ministrului Sănătății și este o decizie luată înainte de a o analiza foarte bine. De la întâi o să discutăm despre acest lucru. Eu cred că se va schimba acest ordin. Deocamdată cu mască la locul de muncă, dar acest ordin o să fie modificat după 1 iunie”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a mai adăugat că instituţia pe care o conduce nu a decis încă formal dacă propriii angajaţii vaccinaţi vor mai purta masca de protecţie sanitară în birouri.

Întrebat sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetului municipal pentru situaţii de urgenţă, cum se procedează la locurile de muncă, acolo unde toţi angajaţii dintr-un birou sunt vaccinaţi, prefectul Alin Stoica a răspuns că decizia aparţine fiecărui angajator, în urma consultării cu medicul de medicina muncii.

„Este decizia proprie a fiecărui operator, sau a fiecărui angajator. Prin medicul de medicina muncii se pot stabili aceste reguli, intern, de către fiecare angajator în parte”, a declarat Alin Stoica, citat de news.ro.

Acesta a menţionat cu se va proceda în instituia pe care o conduce. „Încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a adăugat prefectul.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 15 mai 2021. S-a stabilit un nou record! Aproape 120.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Reacţiile adverse, în scădere!