Decizie revoltătoare! Victor Ciutacu şi Andreea Creţulescu, condamnati la plata unor daune exagerate

În timp ce victimele abuzurilor primesc despagubiri insignifiante, chiar daca au fost tinute in arest nelegal, jurnalistii sunt condamnati la plata unor daune exagerate. Ziaristii Victor Ciutacu si Andreea Cretulescu au fost obligati de judecatoarea TMB Denisa-Florina Lazar-Bernea sa achite 10.000 euro daune morale catre fostul politist Adrian Zaharia, care s-a simtit lezat de asocierea lui cu Gheorghe Dinca de la Caracal.

16 mai 2021, 15:13
Decizie revoltătoare! Victor Ciutacu şi Andreea Creţulescu, condamnati la plata unor daune exagerate

Jurnalistii Victor Ciutacu şi Andreea Cretulescu de la Romania TV au fost obligati de catre judecatoarea Denisa-Florina Lazar-Bernea de la Tribunalul Bucuresti sa-i plateasca daune de 10.000 de euro politistului pensionar Adrian Zaharia, fost agent in Penitenciarul Rahova si fost director al Cancelariei Prefecturii Olt, în solidar cu postul Romania TV si cu omul de afaceri Remus Radoi din Caracal, poreclit „Codita”, intrat in atentia presei centrale in 2019, odata cu izbucnirea scandalului legat de Gheorghe Dinca si rapirea fetelor, potrivit luju.ro.

Citeşte şi: Un nou termen în „Dosarul Caracal”. Apel disperat făcut de bunica Luizei Melencu: „Dincă să spună tot!” VIDEO

Poliţistul Adrian Zaharia s-a plans instantei ca, in toamna anului 2019, cei doi realizatori de la Romania TV au afisat imagini cu el din 2014, cand a fost dus la audieri de catre DIICOT intr-un dosar privind fapte de trafic de minore, sugerand ca fostul politist ar fi facut parte din reteaua lui Dinca. De altfel, a explicat reclamantul, cercetarea care il viza initial pe el a fost inchisa definitiv, prin clasare in baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala: „fapta nu exista”. In plus, Zaharia s-a aratat nemultumit de faptul ca filmarea cu el incadrat de mascati si dus la perchezitie data din 2014, iar nu din 2019, asa cum au spus jurnalistii de la Romania TV. Totodata, Adrian Zaharia a reclamat ca i-a solicitat fara succes un drept la replica jurnalistei Andreea Cretulescu.

Zaharia ceruse despagubiri morale de 150.000 de euro.

Citeşte şi: Dezvăluiri CUTREMURĂTOARE în cazul Caracal. Avocatul familiei Măceşanu: „Gheorghe Dincă este degeaba în spatele gratiilor”