Decizie surprinzătoare a unui tribunal din Italia. O româncă și soțul ei au scăpat de o datorie uriașă: ”Este un mare succes”

O româncă și soțul ei au reușit să scape de o datorie uriașă cu ajutorul Tribunalului din Mantua, Italia. Cei doi aveau datorii acumulate în valoare de 213.000 de euro.

06 oct. 2022, 10:51
Decizie surprinzătoare a unui tribunal din Italia. O româncă și soțul ei au scăpat de o datorie uriașă: ”Este un mare succes”

O româncă și soțul ei au obținut un succes răsunător într-o instanță din Italia. Cuplul, copleșit de datorii a recurs la legea „evită sinuciderile” întrucât nu mai puteau plăti ipoteca și aveau datorii acumulate în valoare de 213.000 de euro. Astfel, cu ajutorul instanței românca și soțul ei au putut accesa planul de restructurare a datoriei cu anularea a 140.000 euro.

Citește și Asasinul din Italia care a omorât o româncă, eliberat din închisoare, deși fugise de la locul accidentului

În urmă cu mulți ani, Cristina, o româncă dată spre adopție în Mantua, și-a pierdut locul de muncă din cauza unui accident grav de mașină care a imobilizat-o într-un scaun cu rotile. Din cauza crizei din 2008 și 2009, soțul ei, care activa în sectorul imobiliar a rămas și el șomer.

Astfel, cuplul a fost copleșit de datorii și nu a mai putut face față plății ratelor la creditul pentru locuință. Însă, Tribunalul din Mantua a anulat 140.000 de euro din datoria lor (din totalul de 213.000) în temeiul legii 3/2012, așa-numita „lege a economisirii sinuciderii”, privind planul de restructurare a datoriilor consumatorilor.

„Cristina și soțul ei au avut probleme serioase, iar banca a vrut să le scoată casa la licitație. Am blocat licitația și acum Cristina va putea achita adevărata valoare a proprietății sale într-o formă acceptabilă”, a explicat Legge3.it, o organizație specializată în proceduri de supraîndatorare care operează în 75 de provincii italiene.

În cele din urmă, un judecător de la Tribunalul din Mantua a stabilit ca proprietatea să rămână pe numele româncei, iar fiul cuplului să se  ocupe de soldul părții din datorie care nu a fost anulată de instanță (echivalentă cu 73.000 de euro).

„Vă plătiți apartamentul după valoarea de piață, fără suprataxe, în patru ani”, a spus magistratul.

În urma procesului, Gianmario Bertollo, fondatorul Legge3.it, a spus că este un mare succes atât pentru familie cât și pentru organizația pe care o conduce.

„În ultimii ani am ajutat multe familii să zâmbească din nou pentru că aproximativ 46.312.000 de euro de datorii nu le mai sunt pe umerii lor”, a mai spus acesta.

Citește și El e Claudiu Stănășel, românul care ar putea ajunge în noul guvern din Italia. „Avem nevoie de o țară puternică care să schimbe ceea ce se întâmplă în Europa”