Decizie unică pe litoralul românesc. Autorităţile din Vama Veche anunţă restricţii de ultimă oră

Decizie radicală în Vama Veche în vederea diminuării riscului extinderii coronavirusului. Toate terasele vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 15:41
Decizie unică pe litoralul românesc. Autorităţile din Vama Veche anunţă restricţii de ultimă oră

Primarul comunei Limanu susţine faptul că doreşte ca Vama Veche să ofere un exemplu printr-un exerciţiu de responsabilitate civică, de solidaritate.

Citeşte şi: Fenomen meteo spectaculos pe litoral. Imagini incredibile surprinse de turişti GALERIE

„Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparține și a venit pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Știm că de vineri seara și până duminică- Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială. Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde. Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche și nici să fim acuzați că îngrădim opțiunile oamenilor de a-și petrece timpul liber. Dar, trăim o amenințare reală, iar agenții economici au înteles și au fost extrem de receptivi. Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Citeşte şi: Vela, despre aglomeraţia de pe litoral: „Poliţia nu a fost bine organizată”

De asemenea, edilul susţine că turiştii trebuie să înţeleagă faptul că sunt expuși virusului. Decizia autorităţilor locale are ca scop păstrarea unei destinaţii sigure în acest sezon estival.

„Cei care iubesc Vama și 2 Mai-ul trebuie să înteleagă că suntem cu toții expuși. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconștiența poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel și către autoritățile centrale, care au anunțat public că Vama Veche și 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniți și să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situația. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forța majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta criză și fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autoritățile responsabile. Cred că este nevoie de colaboare și sprijin real. Aceasta este metoda corectă prin care Vama Veche poate să rămână destinație –SAFE- în acest sezon estival”, susține Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Primăria comunei Limanu face apel la toți agenții economici să respecte recomandările și să crească vigilența în perioada weekend-urilor.


loading...
Partenerii noștri