Declaraţia pe propria răspundere, din nou obligatorie. Descarcă noul formular

Declaraţia pe propria răspundere va fi obligatorie pe timp de noapte, începând de luni, 9 noiembrie. Noul model poate fi descărcat de AICI. 

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 13:43
Declaraţia pe propria răspundere, din nou obligatorie. Descarcă noul formular

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, este interzisă în toate localităţile din România, începând de luni, a anunţat, printr-un document oficial, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Deplasarea în acest interval va fi permisă doar în următoarele situaţii, pe baza legitimaţiei de serviciu, a adeverinţei eliberate de angajator sau a declaraţiei pe propria răspundere, în funcţie de situaţie:

deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Descarcă noul formular de AICI

Președintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, noi măsuri de restricţie din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. 

„Suntem, pe bună dreptate, cu toții îngrijorați. Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut și astăzi mulți, prea mulți care au decedat, și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măruri ferme, mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Cele luate până acum nu sunt suficiente.

Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă, peste tot, unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9.00, circulația pe timpul nopții trebuie restricționate, petrecerile, și cele publice și cele private, trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau din exterior, iar firmele și autoritățile trebuie să-și decaleze programul astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică permițând distanțarea suficientă între persoane”, a afirmat președintele, la începutul ședinței de Guvern.

BILANŢ CORONAVIRUS 6 NOIEMBRIE. RECORD ABSOLUT! S-a depăşit pragul de 10.000 de infectări

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, vineri, un număr de 10.260 de infectări în ultimele 24 de ore. De asemenea, s-au înregistrat alte 123 de decese şi 1.001 pacienţi internaţi la ATI.

Până vineri, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 195.971 de pacienți au fost declarați vindecați.