Declaraţia pe propria răspundere pe timp de noapte. Ce trebuie să ştie cei care circulă în intervalul 22:00-05:00

Declaraţia pe propria răspundere pe timp de noapte. Starea de alertă a fost prelungită în România cu încă 30 de zile, începând din 14 martie. Potrivit noilor măsuri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cei care circulă în intervalul 22:00-05:00 vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere.

10 mart. 2021, 20:09
Declaraţia pe propria răspundere pe timp de noapte. Ce trebuie să ştie cei care circulă în intervalul 22:00-05:00
Declaraţia pe propria răspundere pe timp de noapte. Ce trebuie să ştie cei care circulă în intervalul 22:00-05:00

Declaraţia pe propria răspundere pe timp de noapte. Potrivit noilor măsuri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cei care circulă în intervalul 22:00-05:00 vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere.

Declaraţia pe propria răspundere pe timp de noapte. Ce trebuie să ştie cei care circulă în intervalul 22:00-05:00

Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată şi online, însă trebuie să conţină semnătura olografă. Adică, dacă o completaţi online, trebuie să printaţi formularul şi să-l semnaţi de mână.

Reamintim că Guvernul a aprobat în ședința de guvern de miercuri prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 14 martie 2021.  De dumincă, așa cum a stabilit azi Guvernul, va fi nevoie de prezentarea declarației începând cu ora 22:00, nu de la 23:00, ca acum.

Circulaţia nu este restricționată în timpul zilei.

Citeşte şi Doctorul Adrian Marinescu lămureşte de ce e nevoie de restricţii de la ora 22:00: De aceea e un risc mai mare. Nu intrăm în panică!

Starea de alertă se prelungeşte în România. Care sunt restricţiile

Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă:

Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;
Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;
Borșa și Cavnic din județul Maramureș;
Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;
Sovata din județul Mureș;
Vatra Dornei din județul Suceava;
Voineasa din județul Vâlcea;
Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul CarașSeverin;
Arieșeni din județul Alba;
Durău din județul Neamț;
Novaci-Rânca din județul Gorj;
Păltiniș din județul Sibiu;
Stâna de Vale din județul Bihor;
Straja din județul Hunedoara.

Klaus Iohannis a dat asigurări românilor, după o întâlnire cu reprezentanţii guvernului, că nu se ia în calcul un lockdown de Paşti, dar a declarat că numărul de infectări din ultima săptămână este îngrijorător, astfel încât starea de alertă va fi prelungită în decursul acestei săptămâni şi, cel mai probabil, interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii va începe cu ora 22, faţă de ora 23, cum este prevăzut în acest moment.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt îngrijorătoare, creșterea e evidentă, presiunea pe secțiile ATI crește. Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania merge foarte bine”, a spus preşedintele României.

Citeşte şi Localităţile în care se introduc noi restricţii, după creşterea numărului de infectări: Se închid restaurantele, cinematografele şi sălile de jocuri


loading...