Declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de noapte poate fi prezentată şi pe TELEFON. Care sunt condiţiile

Noile restricţii din cauza COVID-19. Românii pot completa şi online declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de noapte şi adeverinţele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinţei în intervalul orar 23:00 - 5:00. Acest lucru este posibil, după ce Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat platforma electronică unde cetățenii pot completa aceste documente.

RomaniaTV.net
08 nov. 2020, 17:47
Declaraţia pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de noapte poate fi prezentată şi pe TELEFON. Care sunt condiţiile

Platforma electronică https://formular.sts.ro pemite completarea de pe telefon sau calculator, a câmpurilor predefinite specifice declarației pe propria răspundere, respectiv adeverinței de la angajator, notează Mediafax.

După ce sunt completate, formularele pot fi stocate pe telefoanele mobile sau alte dispozitive electronice pe care cetăţenii le pot prezenta la control autorităţilor. Condiţia este ca pe acest documente să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul.

De unde se poate descărca declaraţia pe propria răspundere

Reprezentanţii STS precizează că datele completate de cetăţeni pe platforma electronică nu sunt prelucrate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, iar acestea sunt stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor.

Formularele pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator pot fi completate și descărcate și de pe site-ul stirioficiale.ro.

Declaraţia pe propria răspundere, din nou obligatorie. Descarcă noul formular