Declaraţia sfâşietoare a soţiei unuia dintre muncitorii morţi pe şantierul din Bucureşti. Femeia ştia că bărbatul fusese repartizat la o altă lucrare şi nu ştia că lucrează ilegal

Apar noi detalii în cazul muncitorilor morţi pe şantierul din Capitală. Procurorii au audiat-o pe soția uneia dintre victime. Femeia spune că soţul său fusese repartizat de fapt, la o altă lucrare și că nu știa că lucrează ilegal.

04 aug. 2021, 16:17
Declaraţia sfâşietoare a soţiei unuia dintre muncitorii morţi pe şantierul din Bucureşti. Femeia ştia că bărbatul fusese repartizat la o altă lucrare şi nu ştia că lucrează ilegal

Declaraţia sfâşietoare a soţiei unuia dintre muncitorii morţi. Mai multe persoane au fost audiate în cursul zilei de astăzi, la Seviciul Omoruri. Vorbim despre cei muncitori care au intervenit primii pentru salvarea colegilor lor aflaţi sub dărâmături.

Declaraţia sfâşietoare a soţiei unuia dintre muncitorii morţi pe şantierul din Bucureşti

„Am venit să ridic telefonul soțului meu, cheile mașinii și ce i s-a găsit, șurubelnițe și ce avea în buzunar la salopetă. Eu știam că lucra la parcarea din pasajul din Piața Muncii. Nu am știut că el se duce acolo. Lucra la această firmă de un an și jumătate. Muncea foarte mult, întradevăr, dar în alt timp, nu mi-a spus. Avea echipament de protecție – salopetă și bocanci. A venit pe la 14:30 într-o mare grabă să ia flexul. Eu i-am spus că avea programare la medic la 17 și trebuia să se învoiască la 15, ca să vină să își facă un duș, să meargă să facă o ecografie și i-am spus de medic. A spus că știe, că se duce repede și taie țeava și că are timp să ajungă”, a spus femeia pentru Antena 3.

Angajatii Bibliotecii Naționale au fost cei carte au sunat de urgență la 112. Salvatorii ajunși la fața locului au avut de dus o luptă contracronometru, însă, cu toate astea, două persoane nu au mai putut fi salvate.

„Din ceea ce se poate observa, este un șant cu o lungime de aproximativ 25 m, adâncime de peste 2 m și lățime peste 1,5 m. În interior erau armături din fier beton. Cel mai probabil se lucra pentru consolidarea acestei căi rutiere de acces , acestei bretele care se află în imediata apropiere a cladirii”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

Reamintim că mai mulţi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ, luni, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională care aparţine de Primăria Sectorului 3.

Doi dintre ei au fost acoperiţi complet de pământ, fiind căutaţi timp de mai multe ore de salvatori. Alţii au fost îngropaţi până la talie, fiind scoşi de pompieri.

Citeşte şi: Val de anchete în cazul muncitorilor îngropaţi de vii pe un şantier din Capitală. A fost deschis dosar penal
 


loading...
Partenerii noștri