Șase muncitori au fost îngropați de vii în centrul Capitalei, în zona Bibliotecii Naționale. Doi morți și patru răniți VIDEO

Șase muncitori au fost îngropați de vii, în centrul Capitalei, une executau lucrări în zona Unirii. Autoritățile încearcă salvarea acestora.

02 aug. 2021, 16:42
Șase muncitori au fost îngropați de vii în centrul Capitalei, în zona Bibliotecii Naționale. Doi morți și patru răniți VIDEO

Șase muncitori au fost îngropați de vii, de un mal de pământ, chiar în centrul Capitalei, unde executau lucrări în zona Bibliotecii Naționale. Autoritățile au reușit să scoată pe doi dintre muncitori, însă un al treilea a rămas blocat sub pământ. Pompieri încearcă să ajungă la el, însă există pericol de prăbușire a malului.

Muncitorii salvați nu sunt grav răniți, iar starea lor este stabilă.

Potrivit ISU București, este posibil să mai existe și alte victime.

Un muncitor, care era prins până la talie în pământ și care pentru a putea fi extras a fost necesară stabilizarea terenului, a fost salvat şi este conştient. I s-a aplicat un guler cervical și i s-au acordat primele îngrijiri.

Un alt muncitor care a fost acoperit complet de pământ a fost găsit și i se acordă primul ajutor, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Unul dintre muncitorii prinşi sub malul de pământ în zona Bibliotecii Naţionale a fost găsit decedat, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Un al doilea muncitor a fost găsit decedat potrivit șefului DSU, Raed Arafat.

Pompierii bucureşteni continuă căutările pentru găsirea celui de-al cincilea muncitor, care a fost şi el îngropat de pământ.

Este posibil să mai fie însă și alți muncitori prinși sub pământ, iar operațiunea de căutare este contracronometru.

Pompierii lucrează pentru stabilizarea malurilor.

Malul desprins de pământ a antrenat însă armături periculoase, a spus purtătorul de cuvânt. Accidentul s-a petrecut fix lângă Ministerul Culturii. Malul înalt de 2-3 m s-a surpat, a căzut pământ și borduri peste ei. Muncitorii n-au asigurat malurile aproape deloc. ITM a deschis o anchetă.

Primarul Robert Negoiță a transmis condoleanțe familiei muncitorului găsit decedat, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare. Edilul și-a exprimat susținerea față de autoritățile care se straduiesc să îl găsească pe al cincilea muncitor, care este momentan dat dispărut.

„Este o zi tristă și dificilă pentru comunitatea noastră.
În acest moment, toate rugăciunile noastre se îndreptă pentru găsirea și salvarea celui de-al cincilea muncitor prins în acest accident.
Din păcate, unul dintre colegii săi nu a putut, în ciuda eforturilor salvatorilor, să fie salvat. Dumnezeu să îl odihnească și suntem alături de familia îndoliată!
Ceilalți trei muncitori care au fost implicați în această tragedie au fost salvați și primesc toată atenția medicală necesară. Ne îndreptăm gândurile către ei, să treacă cu bine peste această cumpănă și să se însănătoșească rapid.
Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample.
Închei această postare, insitând ca toate gândurile noastre să fie îndreptate către eforturile echipelor ISU de a-l găsi și salva pe cel de-al cincilea muncitor.
Doamne Ajută să fie găsit la timp și salvat!”

 

Muncitor mort după ce s-a intoxicat într-un canal din Galaţi

Muncitor mort

după ce s-a intoxicat într-un canal din Galaţi. Două persoane au fost găsite inconştiente într-un canal tehnic de pe o stradă din Tecuci. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru una dintre ele, fiind nevoiţi să declara decesul. Cea de-a doua victimă a fost resuscitată şi transportată de urgenţă la spital.

Potrivit primelor informaţii, cei doi muncitori erau angajaţi la Apă Canal şi interveneau într-un canal tehnic. Un coleg al acestora a fost cel care i-a găsit pe cei doi şi a alertat autorităţile.

De asemenea, a intervenit şi un echipaj Electrica pentru înlăturarea oricărui pericol.

Prima victimă, un bărbat de aproximativ 50 de ani, a fost scoasă din canal şi i s-au făcut manevre de resuscitare, fiind scoasă din stop cardio-respirator şi intubată. Ulterior, a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Judeţean Galaţi, potrivit News.ro.

Din păcate, în cazul celui de-al doilea muncitor, un bărbat în vârstă de 43 de ani, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, fiind declarat decesul.