Val de anchete în cazul muncitorilor îngropaţi de vii pe un şantier din Capitală. A fost deschis dosar penal

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 fac cercetări după ce doi muncitori au fost îngropaţi de vii sub mal de pâmânt într-un şantier din Capitală.

03 aug. 2021, 10:42
Val de anchete în cazul muncitorilor îngropaţi de vii pe un şantier din Capitală. A fost deschis dosar penal

Val de anchete în cazul muncitorilor îngropaţi de vii pe un şantier din Capitală. A fost deschis penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, după ce doi oameni au murit, iar alţi patru au fost răniţi pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională.

Val de anchete în cazul muncitorilor îngropaţi de vii pe un şantier din Capitală

„Ieri, în jurul orei 16:55, Secţia 11 Poliţie a fost sesizată că pe o stradă din Sectorul 3, mai mulţi muncitori care săpau un sanţ au fost surprinşi de malul de pământ care s-a surpat peste ei. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 11 Poliţie care au întreprins activităţi care să faciliteze intervenţia I.S.U.”, a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi Serviciul Omoruri în vederea stabilirii întregii situaţii.

Reamintim că mai mulţi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ, luni, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională care aparţine de Primăria Sectorului 3.

Doi dintre ei au fost acoperiţi complet de pământ, fiind căutaţi timp de mai multe ore de salvatori. Alţii au fost îngropaţi până la talie, fiind scoşi de pompieri.

Citeşte şi Muncitor mort după ce s-a intoxicat într-un canal din Galaţi. O altă persoană este în stare gravă

Doi muncitori, de 50 şi 53 de ani, au fost transportaţi la Spitalul Universitar, iar alţi doi muncitori, de 33 şi 34 ani, la Spitalul Floreasca. Cele două persoane decedate au vârste cuprinse între 50 şi 55 de ani.

Primarul Robert Negoiță a transmis condoleanțe familiei muncitorului găsit decedat, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare. Edilul și-a exprimat susținerea față de autoritățile care se straduiesc să îl găsească pe al cincilea muncitor, care este momentan dat dispărut.

„Este o zi tristă și dificilă pentru comunitatea noastră.

În acest moment, toate rugăciunile noastre se îndreptă pentru găsirea și salvarea celui de-al cincilea muncitor prins în acest accident.
Din păcate, unul dintre colegii săi nu a putut, în ciuda eforturilor salvatorilor, să fie salvat. Dumnezeu să îl odihnească și suntem alături de familia îndoliată!

Ceilalți trei muncitori care au fost implicați în această tragedie au fost salvați și primesc toată atenția medicală necesară. Ne îndreptăm gândurile către ei, să treacă cu bine peste această cumpănă și să se însănătoșească rapid.

Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample.

Închei această postare, insitând ca toate gândurile noastre să fie îndreptate către eforturile echipelor ISU de a-l găsi și salva pe cel de-al cincilea muncitor.

Doamne Ajută să fie găsit la timp și salvat!”, a transmis primarul sectorului 3.

Citeşte şi Accident cumplit pe autostrada A1. Doi oameni au murit, iar alţi patru au fost răniţi


loading...
Partenerii noștri