Declaraţie bombă în dosarul Caracal: Fane Risipiţeanu s-a întors la casa lui Dincă după a ce a violat-o pe Luiza. Ce a găsit

Complicele lui Gheorghe Dincă a fost adus din nou la audieri joi dimineaţă la sediul IGPR. După ce miercuri a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu Luiza în casa lui Gheorghe Dincă, Ştefan Risipiţeanu a dat noi explicații în fața anchetatorilor. 

RomaniaTV.net
12 dec. 2019, 08:55
Declaraţie bombă în dosarul Caracal: Fane Risipiţeanu s-a întors la casa lui Dincă după a ce a violat-o pe Luiza. Ce a găsit

Fane Risipiţeanu le-a spus anchetatorilor, la audierile de miercuri, că la câteva zile după ce a întreţinut relaţii sexuale cu Luiza a mers din nou la casa groazei şi a întrebat de fată. Potrivit acestuia, Gheorghe Dinca i-ar fi marturisit ca fata a plecat acasă. 

„După câteva zile l-am întrebat pe Dincă dacă o mai are pe fată la el însă mi-a spus că fata a plecat acasă”, a declarat Fane Risipiţeanu, potrivit România TV.

Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu au fost aduşi miercuri dimineaţă la DIICOT pentru a face noi declarații în fața anchetatorilor. Până la finele acestei luni DIICOT intenţionează să trimită dosarul la instanţă. Recent, Gheorghe Dincă a oferit detalii monstruoase despre modul în care el și Risipițeanu au violat-o pe Luiza Melencu.

Întrebat ce probe sunt care să-l acuze pe Risipițeanu, în afara declarațiilor lui Dincă, avocatul Claudiu Lascoschi a răspuns: „Sunt probe biologice. Eu știam demult că există, doar că nu se stabilise despre cine era vorba. Deci probele erau demult, dar trebuia să se stabilească științific. Deci este declarația lui Dincă și probele biologice care sunt foarte puternice„.

Citeşte şi: Raportul FBI în cazul Caracal: nu s-a putut identifica ADN în oasele din pădure

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv în data de 27 iulie după apelul Alexandrei Măceşanu la 112. Iniţial, suspectul principal de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv sub acuzațiile de viol și trafic de minori. Ulterior, s-a schimbat încadrarea, iar Dincă a fost acuzat şi de ucidere din culpă după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra şi Luiza. Recent, în acelaşi dosar procurorii DIICOT i-au mai adus o acuzaţie: profanare de cadavre după ce Dincă a mărturisit că a ars cadavrele Luizei şi Alexandrei.

Se extinde urmărirea penală cu privire la infracţiunea de profanare de cadavre, infracţiune care nu fusese reţinută, deşi el declarase că cadavrele au fost arse în acel butoi. Nu ştiu dacă a venit răspunsul de la FBI. Nu a mai dat declaraţii astăzi, dar a declarat anterior cu privire la aceste aspecte, când a făcut acele precizări care au şocat mass-media şi opinia publică„, a declarat Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă.

Pe de altă parte, nu este clar ce s-a intamplat cu Luiza după ce a fost violată în casa lui Dincă. Prima ipoteză a anchetatorilor luată în calcul încă de la început este că fata a fost traficată. Cea de-a doua ipoteză este că Luiza a fost violată și omorâtă de Gheorghe Dincă. Însă pentru ambele lipsesc probe clare, susţin avocaţii familie Melencu.