Declaraţie-şoc a unui pedelist: Poate pedofilii meritau pedeapsa cu moartea

Deputatul PDL, Cătălin Croitoru, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege privind castarea chimică a pedofililor, crede că, prin castrarea chimică, pedofilii primesc ceea ce merită, iar şansa lor este că pedeapsa cu moartea nu există.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 16:02
Declaraţie-şoc a unui pedelist: Poate pedofilii meritau pedeapsa cu moartea

„Este nevoie ca astfel de persoane să primească ce merită. Faptele sunt de o gravitate deosebită. Şansa lor este că, fiind o ţară europeană şi creştină, pedeapsa cu moartea s-a desfiinţat. Poate o meritau”, a declarat Cătălin Croitoru pentru Mediafax, după ce legea care permite castrarea chimică a pedofililor a fost adoptată tacit de Senat.

Deputatul PDL Alin Popoviciu, un alt semnatar al proiectului, şi-a exprimat şi el convingerea că propunerea legislativă va trece de Camera Deputaţilor.

„Castrarea chimică inhibă pornirile sexuale pe care le are un pedofil. Orice s-ar spune, că este inuman, că este dureros, mai inuman este să abuzezi de un copil decât să castrezi un pedofil”, a afirmat Popoviciu, citat de Mediafax.

El a invocat „statistici privind străini care vin şi îşi manifestă astfel de porniri pe la noi, iau copii de pe stradă, îi ademenesc cu o ciocolată deoarece în România legislaţia este mult mai permisivă”.

Mircia Giurgiu (independent) a precizat pentru Mediafax că măsura castrării chimice ar putea fi schimbată cu închisoarea pe viaţă pentru ca pedofilii să nu mai poată face rău nimănui.

Iustin Cionca Arghir (PDL) a spus că pedepsele sunt prea blânde pentru pedofili şi că un pedofil este dezechilibrat psihic, iar prin măsura castrării chimice se împiedică recidiva.

De asemenea, deputatul PDL Marius Spânu, unul dintre iniţiatorii legii, a declarat, pentru „Gândul” că „foarte mulţi dintre copiii abuzaţi sexual devin homosexuali” şi că „nu este normal să fii homosexual”, pedofilia fiind „o ramură a homosexualilor”.

În schimb, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că măsura prevăzută în proiect este radicală, iar el, personal, nu este de acord.

„Există o modalitate de pedeapsă prevăzută în Codul Penal. Aceste măsuri care sunt radicale, ne întoarcem la legea sharia a islamului”, a precizat Toader.

Nici deputatul PNL Eugen Nicolăescu nu susţine castrarea chimică a pedofililor, considerând că este „o propunere fascistă”.

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a declarat că nu este de acord cu mutilarea pedofililor, arătând că sunt şi alte pedepse, cum ar fi detenţie pe viaţă.

„Îmi pun problema dacă se rezolvă problema, pentru că decidem castrare chimică, după care vor fi lăsaţi pe stradă şi cine ştie dacă cei care au beneficiat de astfel de tratament nu vor continua să ucidă sau să găsească alte modalităţi în care să-şi verse furia”, a spus Ciuhodaru.

Senatul a adoptat tacit iniţiativa legislativă care prevede castrarea chimică a pedofililor condamnaţi pentru circumstanţe agravante de abuz sexual şi a celor care recidivează.

Proiectul urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, care este forul decizional.