O nouă tragedie zguduie România. Ce s-a găsit în telefoanele adolescentelor care s-au sinucis la Hunedoara. Detalii cumplite din anchetă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ 20 de metri, la o fostă fabrică din Lupeni, judeţul Hunedoara. Una dintre fete şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă. Poliţia a deschis o anchetă.

10 dec. 2023, 10:26
O nouă tragedie zguduie România. Ce s-a găsit în telefoanele adolescentelor care s-au sinucis la Hunedoara. Detalii cumplite din anchetă

Două adolescente din Valea Jiului s-au aruncat, sâmbătă seara, de la înălțime. Echipele de prim-ajutor nu le-au putut salva. Tragedia a avut loc în municipiul Lupeni, în zona Văscoza. Fetele au ales un turn dezafectat de la fosta fabrică, lovirea de caldarâm fiind una violentă, de pietre.

Primele informații arată că fetele erau colege de clasă și aveau 15 ani. Una dintre fete și-a anunțat intenția de sinucidere. de altfel, Poliția a fost sesizată de mama unei fete. ”O femeie din Uricani a anunțat poliția cu privire la faptul că fiica acesteia, în vârstă de 15 ani, ar fi apelat-o telefonic pentru o anunța că intenționează să recurgă la un gest sinucigaș, în zona „la ruine”, din Lupeni. În cel mai scurt timp, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lupeni și echipaje medicale s-au deplasat în zona unei foste fabrici din Lupeni, unde au identificat trupurile a două minore, ambele în vârstă de 15 ani, din Uricani, care se pare că au suferit multiple traumatisme prin cădere de la o înălțime de aproximativ de 20 de metri. Cu privire la una dintre cele două minore, personalul medical a imediat declarat decesul, în timp ce față de-a doua a fost aplicat protocolul de resuscitare, din păcate, fără rezultat.”, informează IPJ Hunedoara.

Sunt dezvăluiri și imagini șocante despre Georgiana și Alexandra, cele două copile din Lupeni, care și-au pus capăt zilelor. Înainte de tragedie au petrecut alături de prieteni, în subsolul ruinelor de pe care s-au aruncat. Înainte de a recurge la gestul extrem, fetele și-au anunțat prietenii că-și vor lua zilele.

„Sunteți un grup toxic și ne omorâm din cauza voastră” / ”Am plecat mai repede ca anul 2023”

Surse apropiate anchetei arată că polițiștii au găsit sus pe turn telefoanele și hainele fetelor. Tot acolo a fost găsit un pachet de țigări. Fetele, Alexandra Mocanu și Georgiana Siminescu, au fost găsite cu fața în sus, semn că ar fi putut să se arunce cu spatele de la înălțimea indicată.

În telefoanele fetelor exista mesaje care indică o stare anxioasă. Tatăl uneia dintre fete este angajat al Primăriei Uricani.

Ce s-a întâmplat după petrecere și care a fost motivul gestului extrem, rămâne în continuare un mister. Cert este că înainte să se arunce în gol, Georgiana și Alexandra și-au anunțat prietenii că se vor sinucide: ”Mă bucur că v-am cunoscut! Mersi că ne-ați jignit și ne-ați făcut în toate felurile. Sunteți un grup toxic și ne omorâm din cauza voastră

După acest mesaj au făcut și o postare pe instagram. Ambele au scris același mesaj: ”Am plecat mai repede ca anul 2023″

Doua copile de 15 ani și-au pus capăt zilelor, la Hunedoara. O adolescentă şi-a sunat mama înainte de a sări în gol de la 20 de metri

Reamintim că două adolescente de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ 20 de metri, la o fostă fabrică din Lupeni, judeţul Hunedoara. Una dintre fete şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă. Poliţia a deschis o anchetă.

”Astăzi, în jurul orei 17:25, Poliţia a fost sesizată de o femeie din Uricani cu privire la faptul că fiica acesteia, în vârstă de 15 ani, ar fi apelat-o telefonic pentru o anunţa că intenţionează să recurgă la un gest sinucigaş, în zona «la ruine», din Lupeni. În cel mai scurt timp, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni şi echipaje medicale s-au deplasat în zona unei foste fabrici din Lupeni, unde au identificat trupurile a două minore, ambele în vârstă de 15 ani, din Uricani, care se pare că au suferit multiple traumatisme prin cădere de la o înălţime de aproximativ de 20 de metri”, a transmis IPJ Hunedoara

EXCLUSIV Tzancă Uraganu: „Să vină Interpolu’ la interlopi! Mă tem pentru viaţa mea, m-au ameninţat cu moartea. Sunt aceiaşi interlopi care m-au atacat în Grmania”

Una dintre adolescente a murit pe loc, iar cea de-a doua a fost resuscitată, fără rezultate, însă. ”Cu privire la una dintre cele două minore, personalul medical a imediat declarat decesul, în timp ce faţă de a doua a fost aplicat protocolul de resuscitare, din păcate, fără rezultat”, a precizat IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au început cercetări cu privire la motivele şi circumstanţele în care a survenit tragedia, în cauză fiind întocmit dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.