Declarații grave din partea oamenilor lui Volodimir Zelenski. Noi acuzații la adresa Rusiei, dar și a Belarusului

Ucrainenii au ieșit cu noi acuzații grave la adresa Rusiei, dar și a Belarusului. Oamenii lui Volodimir Zelenski au făcut noi declarații, la începutul săptămânii.

10 oct. 2022, 16:55
Declarații grave din partea oamenilor lui Volodimir Zelenski. Noi acuzații la adresa Rusiei, dar și a Belarusului

Belarus, teritorul controlat de către Aleksandr Lukașenko, s-a poziționat încă din luna februarie drept un aliat de încredere al lui Vladimir Putin. „Ultimul dictator al Europei” nu se dezice și este din nou, acuzat că oferă sprijin letal armatei controlate de la Moscova.

Rusia lansează drone iraniene de atac din Belarus, acuză Statul Major din Ucraina. De asemenea, oamenii lui Vladimir Putin continuă cu bombardamente aeriene și atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei, susțin militarii lui Volodimir Zelenski.

„Inamicul a folosit drone iraniene de tip Shahed-136 de pe teritoriul Belarusului şi Crimeei ocupate temporar”, a anunţat într-o postare pe Facebook armata ucraineană.

De asemenea, armata ucraineană a dat asigurări că a distrus nouă drone iraniene de tip Shahed-136.

 

O rachetă rusească a lovit la câteva sute de metri de Ambasada României din Kiev

 

Una dintre rachete rusești lansate în Kiev a lovit la 850 de metri de Ambasada României în Ucraina, dar personalul este în siguranță, anunță ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

În această dimineaţă au apărut mai multe imagini cu explozii, în capitala Ucrainei. Acestea au surprinse de localnici şi au ajuns imediat pe Twitter. În cadrul acestora se poate observa cum fumul gros se ridică la zeci de metri înălţime.

„Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile din centrul Kievului și alte orașe din Ucraina, în încălcarea flagrantă a dreptului umanitar internațional, care a dus la pierderea de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă unul dintre atacuri a lovit la doar 850 m de sediul său”, scrie pe Twitter Bogdan Aurescu.