Vladimir Putin, primele declarații după explozia de pe podul Kerci: „Act terorist. Autorii și beneficiarii: serviciile secrete ale Ucrainei”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o primă reacție după explozia de pe podul Kerci din Crimeea.

09 oct. 2022, 21:52
Vladimir Putin, primele declarații după explozia de pe podul Kerci: „Act terorist. Autorii și beneficiarii: serviciile secrete ale Ucrainei”

Vladimir Putin a catalogat explozia drept un „atac terorist” și a spus că „autorii și beneficiarii” care l-au pus la cale sunt reprezentanții serviciilor speciale ale Ucrainei, conform RIA Novosti și Meduza.

În prima sa reacție legată de explozia de pe podul Kerci, Vladimir Putin a afirmat că aruncarea în aer a podului din Crimeea este „un act terorist care vizează distrugerea infrastructurii critice a Federației Ruse”.

Liderul rus a făcut această declarație în cadrul unei întâlniri cu Alexander Bastrikin, șeful Comitetului care investighează explozia de pe podul Crimeei.

„Nu există nicio îndoială că acesta este un act terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile de o importanță critică a Federației Ruse. Autorii, executanții și beneficiarii – serviciile secrete ale Ucrainei”, a afirmat Vladimir Putin, citat de Interfax.ru.

Șeful de stat al Rusiei a mai precizat că la pregătirea atacului asupra podului Kerci au ajutat serviciile speciale ucrainene atât cetățeni ruși, cât și persoane ai „țărilor străine”, potrivit Kommersant.ru.

Aleksandr Bastrikin, șeful Comitetului care investighează explozia de pe podul Crimeei, a anunțat că după explozie a fost deschis un dosar penal în temeiul unui articol despre terorism.

Un incendiu a fost semnalat, sâmbătă dimineaţă, la Podul Crimeii, care leagă peninsula ucraineană anexată de partea continentală a Rusiei. O cisternă cu combustibil a luat foc pe podul Kerci din Crimeea, sâmbătă dimineaţă, a anunţat agenţia de presă de stat rusă RIA, în timp ce presa ucraineană a raportat o explozie, a transmis Reuters. Cel puţin trei persoane au murit în urma incidentului.

Citește și Traficul feroviar pe podul Kerci din Crimeea a fost reluat. Trenurile de pasageri vor începe să circule pe timpul nopții

Citește și „Explozia de pe podul din Crimeea a fost organizată de serviciile speciale ucrainene”. Noi informații ies la iveală după incidentul de pe podul Kerci