Război în Ucraina. O rachetă rusească a lovit la câteva sute de metri de Ambasada României din Kiev. Bomardamente şi la Liov

Una dintre rachete rusești lansate în Kiev a lovit la 850 de metri de Ambasada României în Ucraina, dar personalul este în siguranță, anunță ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

10 oct. 2022, 11:07
Război în Ucraina. O rachetă rusească a lovit la câteva sute de metri de Ambasada României din Kiev. Bomardamente şi la Liov

Război în Ucraina. În această dimineaţă au apărut mai multe imagini cu explozii, în capitala Ucrainei. Acestea au surprinse de localnici şi au ajuns imediat pe Twitter. În cadrul acestora se poate observa cum fumul gros se ridică la zeci de metri înălţime.

„Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile din centrul Kievului și alte orașe din Ucraina, în încălcarea flagrantă a dreptului umanitar internațional, care a dus la pierderea de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă unul dintre atacuri a lovit la doar 850 m de sediul său”, scrie pe Twitter Bogdan Aurescu.

Camionul care a explodat pe podul din Crimeea venea din România. Rusia acuză Ucraina de terorism şi bombardează Kievul

Mai multe victime au fost înregistrate în această dimineață în Kiev, capitala ucraineană, în urma „mai multor explozii”, au anunțat serviciile de urgență din regiune. Alte orașe atacate cu rachete sunt Dnipro, Zaporojie, Lviv și Ternopil.

„În jur de cinci” persoane au murit după ce patru rachete au lovit luni dimineață capitala Ucrainei, Kiev, potrivit unui oficial ucrainean.

Război în Ucraina. Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost bombardat luni, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii, relatează AFP. ”Atacuri asupra infrastructurilor energetice din regiunea Liov au fost înregistrate”, anunţă el într-o postare pe Telegram.

Medvedev, virulent: Rusia ar trebui să răspundă la atacul terorist de pe podul din Crimeea prin uciderea teroriştilor

Vladimir Putin a convocat astăzi o ședință a Consiliului de Securitate. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a facut public anunţul acestei şedinţe fulger a factorilor de decizie din Rusia.

Mai multe lovituri cu rachete au fost raportate în regiunea Dnepropetrovsk din regiunea Pavlograd. Sistemele de apărare aeriană au funcționat în Dnepropetrovsk. În Pavlograd, cel puțin o explozie puternică după sosire, potrivit Telegram / Novii Ukrainii.