Declaraţii halucinante făcute de Matteo Politi la audieri: "Am operat în Irak şi Afganistan". Ce le-a spus italianul procurorilor

Publicat: Vineri, 08 Februarie 2019 11:52 // Actualizat: Vineri, 08 Februarie 2019 12:50 // Sursa: romaniatv.net

Matteo Politi, italianul acuzat că a practicat medicina în România fără drept, le-a spus procurorilor că şi-a urmat destinul şi a pledat nevinovat. În plus, Matteo Politi, care a lucrat ca valet într-o parcare, susţine că a operat în Irak şi Afganistan. Audierile continuă în acest caz. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor ajunge să dea declaraţii şi angajaţi DSP Bucureşti, care i-au eliberat italianului codul de parafă de medic. 

Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. El se află acum în spatele gratiilor, fiind acuzat de înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au început urmărirea penală a lui Matteo Politi pentru două infracţiuni de înşelăciune. Procurorii îl acuză pe Matteo Politi că a exercitat fără drept profesia de medic în România şi că a încasat bani pe nedrept de la pacienţi. 

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un cetăţean italian pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă simplu, unei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi a unei infracţiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau acivităţi. În curprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut că perioada iulie - decembrie 2018 cetăţeanul italian a exercitat activităţi specifice de medic plastician în cadrul a două policlinici din Municipiul Bucureşti fără a avea drept de practică pe teritoriul ţării şi fără a avea documente care să ateste specializarea sa. Totodată, în aceeaşi perioadă, cetăţeanul italian a indus în eroare mai multe persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic chirurg plastician, folosind un nume fals şi efectuând acte medicale asupra acestora, obţinând un folos matrimonial injust care a constat în contravaloarea achitată pentru actele medicale", a declarat procurorul Cătălin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. 

 

Matteo Politi, italianul acuzat că a practicat medicina în mai multe clinici private din România cu acte false, a fost prins când încerca să fugă din țară, cu trenul, prin Vama Curtici.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 feb 14:06
Răspunde | Votează email 0 email
nae olteanu
.. de ce să fie pedepsit italianul ...? El în fond, își pregătea cu „argumente artistice” asistentele sale pentru parcări. Cum să fie reclamații !!!
1
EUR
4.7619
RON
24 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H