Declaraţii revoltătoare: Bebeluşii s-au îmbolnăvit în Maternitate din Rădăuţi, dar sunt din mediul rural

De la sfârşitul lunii ianuarie şi până în prezent, la Maternitatea Spitalului Municipal "Sf. Cosma şi Damian" din Rădăuţi au fost confirmate 10 cazuri de bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu. Cinci dintre micuţi au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava. Depăşiţi total de situaţia gravă de la Maternitatea Rădăuţi, şefii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava încearcă să găsească vinovaţii, în afara sistemului pe care îl controlează.

13 mart. 2014, 13:48
Declaraţii revoltătoare: Bebeluşii s-au îmbolnăvit în Maternitate din Rădăuţi, dar sunt din mediul rural

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a decis, miercuri, că secţia de maternitate a Spitalului Municipal „Sf. Cosma şi Damian” din Rădăuţi va rămâne închisă, cel puţin până duminică 16 martie, când se vor recolta noi probe microbiologice, rezultatele celor recoltate în data de 10 martie confirmând faptul că unii membri ai personalului secţiei de Obstetrică-Ginecologie sunt purtători ai stafilococului auriu, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Ancheta nu e încă finalizată şi din acest motiv nu ne grăbim cu sancţiunile, ci cu rezolvarea problemelor. Am recomandat schimbarea substanţelor de dezinfecţie, iar spre sfârşitul săptămânii vom recolta noi probe” ne-a declarat Cătălina Zorescu, director adjunct în cadrul DSP Suceava.

Am remarcat că toate cele zece cazuri sunt din mediul rural. Este cert că microbul l-au luat din spital, dar ne gândim şi la o igienă precară în mediul familial„, a încercat Cătălina Zorescu să arunce vina în altă parte.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică încearcă să scape de orice responsabilitate, susţinând că a făcut recomandări managerului Spitatului Rădăuţi să ia măsuri administrative în legătură cu situaţia creată. Nicio vorbă însă despre cine trebuie să plece din structurile de conducere ale DSP pentru faptul că, la un interval de doar câteva săptămâni, mai mulţi bebeluşi se îmbolnăvesc grav într-o unitate spitalicească suceveană.

CITEŞTE ŞI: Focar de infecţie la maternitatea din Rădăuţi. O treime din angajaţi, infectaţi cu stafilococ auriu