Declaraţiile şocante ale unei sportive au zguduit lumea sportului! „Mă bătea până la carne şi nu aveam voie să plâng”

Patinatoarea Jessica Shuran Yu, care concurează pentru Singapore, a zguduit lumea sportului cu mărturisirile legate de abuzul la care a fost supusă în ţara sa natală, China. Se pare că antrenorul său a început să o bată pe când aceasta avea doar 11 ani. 

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 16:13

De două ori campioană națională a statului Singapore și câștigătoare a medaliei de aur la Jocurile Asiei de Sud-Est din 2017, Jessica Shuran Yu a povestit că antrenorul ei din China le jignea mereu pe patinatoare. Le numea „grase”, „leneșe”, „proaste” sau „inutile”.

„Când se enerva, adică de fiecare dată când făceam cea mai mică greșeală, mă punea să întind mâna. Uneori mă bătea de mai mult de zece ori pe zi, până când ajungea la carne. Mă bătea și cu lama de la patină. Chiar dacă sângeram după, nu aveam voie să mă spăl. Trebuia să închei antrenamentul, ca să nu-l supăr”, a povestit patinotoarea, participantă la Mondialul din 2017, de la Helsinki.

Citeşte şi: O celebră patinatoare s-a sinucis la doar 20 de ani. Sportiva nu se afla la prima tentativă

Jessica Shuran Yu a povestit că toate aceste abuzuri aveau loc în fața celorlalți patinatori. „Am fost incredibil de umilită, așa că nu am putut spune asta niciunui adult, de la școală sau de la federație. Era dezumanizant! M-a făcut să mă simt atât de mică. La 14 ani eram la pubertate și mă descurcam greu cu săriturile, pentru că luam în greutate. Atunci eram lovită cu lama în picior și pusă să încerc din nou. Nu aveam voie să mă spăl sau să plâng”, a continuat patinatoarea.

Tânăra născută la Beijing a decis să mărturisează toate ororile după ce a văzut un documentar despre abuzurile sexuale la care erau supuse gimnaste din America și din Marea Britanie.

Citeşte şi: Campioană mondială moartă la 27 de ani. Luna trecută i s-a descoperit o boală autoimună

Deși nu a fost obligată să țină diete stricte, Yu era insultată dacă se îngrășa. „Odată am fost pedepsită pentru că salata a venit într-o farfurie mare și avea sos… Au fost momente în care îmi doream să fiu anorexică”, a mai spus sportiva.

Dezvăluirile lui Jessica Shuran Yu vin în contextul în care, în ultima perioadă, mai multe sportive au acuzat abuzuri similare, atât în China, cât și în alte țări asiatice.