Decorațiunile ideale pentru masa de Crăciun! Musafirii sigur vor rămâne impresionați

Mai e foarte puțin până la Crăciun, iar toate gospodinele se gândesc deja cum să decoreze masa de sărbători ca să impresioneze musafirii. Dacă nu ai nicio idee, rămâi aici!

17 dec. 2023, 16:00
Decorațiunile ideale pentru masa de Crăciun! Musafirii sigur vor rămâne impresionați

Luna decembrie este una dintre cele mai frumoase luni din an, asta datorită sărbătorilor și a atmosferei frumoase. De obicei, în casele românilor se strâng rudele și prietenii pentru a sărbători împreună nașterea Domnului.

Citește și Nici masa de Crăciun nu mai e ce-a fost odată! Cât costă o oală cu 20 de sarmale preparată de firmele de catering

De pe masa de Crăciun nu lipsesc preparatele tradiționale, cum ar fi sarmalele, friptura de porc sau salata de boeuf.

Din locuință nu poate lipsi nici bradul, cel pe care, dacă l-ai decorat cu drag, va fi cel mai admirat din casă.

Totuși, nu doar mâncarea de pe masă e importantă, ci și decorul de pe ea.

Dacă nu ai nicio idee anul acesta pentru a decora masa de Crăciun și aștepți invitați, îți prezentăm câteva aranjamente de efect.

În primul rând, poți opta pentru combinații clasice, cum ar fi alb și roșu, roșu și auriu și alb. Dacă vrei ceva mai îndrăzneț, poți alege o combinație de negru și argintiu.

O altă alegere bună pentru masa de Crăciun este un aranjament de flori de sezon sau un aranjament cu conuri de brad, frunze de eucalipt, ramuri de brad și lumânări.

Decoraţiuni pentru masa de Crăciun! Sfeșnicele, ideale pentru decorul mesei

De asemenea, poți folosi farfurii, pahare și tacâmuri cu modele sau culori de sărbătoare, de asemenea, și verdele închis este o culoare ce se poartă în preajma Crăciunului.

Nici șervețelele nu pot lipsi, așa că alege-le pe cele cu mici ornamente pe ele, potrivit Ieblog.ro.

Pentru o atmosferă ambientală și primitoare, poți opta pentru sfeşnice, candele și lumânări. Lumânările pot fi plasate în suporturi festive sau chiar în mijlocul aranjamentului de masă.

De altfel, sfeşnicele pot fi printre cele mai inventive lucruri, cum este cele din metal gri care îți permit să-l ornezi cu crenguţe de brad sau luminițe!

Chiar și pe masa de Crăciun poți folosi globuri de brad, figurine de porțelan ori alte decorațiuni specifice sărbătorilor pentru a completa decorul ei.

Poți folosi cu succes și tăvițe sau platouri speciale pentru a așeza aperitivele sau deserturile, dar care să fie decorate cu frunze de brad, fructe de pădure sau conuri de brad.

Citește și Cum va arăta masa de Crăciun a românilor în 2023. Bugetul alocat este între 500 și 1.000 lei

La final, poți pune mici suveniruri pe care oaspeţii le pot lua acasă.

De exemplu, mici îngeraşi stilizaţi, reni ţanţoşi sau coroniţe cu bobiţe și mini-conuri de brad. Dacă urmezi aceste sfaturi, cu siguranță invitații vor veni și anul viitor acasă la tine, în seara de Crăciun!