Decretul de prelungire a stării de urgenţă ajunge în Parlament şi va fi supus la vot joi

Decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună intră miercuri în discuţia comisiilor parlamentare de specialitate pentru raport şi avize.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 06:53
Decretul de prelungire a stării de urgenţă ajunge în Parlament şi va fi supus la vot joi

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, miercuri sunt programate şedinţe comune online ale Comisiilor juridică, pentru apărare şi pentru sănătate ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru întocmirea unui raport comun în cazul solicitării preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr. 240/2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 311/14.04.2020, informează Stiripesurse.ro.

Totodată, Comisiile pentru politică economică, afaceri europene, muncă, transporturi şi învăţământ ale celor două Camere se vor reuni în şedinţe online pentru avize comune în cazul decretului preşedintelui Iohannis.

Joi, la ora 12,00, va avea loc plenul reunit al Parlamentului pentru dezbatere şi vot pe solicitarea de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României. Şedinţa de plen va fi online.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind prelungirea stării de urgenţă.

„Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu atacă virulent guvernul Orban: „Dacă guvernului i-ar fi păsat de voi, v-ar fi rugat să staţi acasă în noaptea de Paşti”