Defecţiune la centrala nucleară de la Cernavodă. Reactorul 1 va fi oprit

Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat marţi că reactorul 1 va fi oprit în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al unităţii 1, iar manevrele de reducere a puterii vor începe pe 16 ianuarie 2021, la ora 0:00.

12 ian. 2021, 20:28
Defecţiune la centrala nucleară de la Cernavodă. Reactorul 1 va fi oprit

Defecţiune la centrala nucleară de la Cernavodă. ”Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unităţii 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16 ianuarie 2021, ora 0:00. Oprirea controlată a Unităţii 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii şi este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparaţie în condiţii de siguranţă, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatura şi presiune ridicate”, arată compania, conform News.ro.

Defecţiune fără impact asupra securităţii nucleare

Defecţiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unităţii 1 şi lucrările de remediere aferente nu au  impact advers asupra securităţii nucleare, mediului, personalului sau populaţiei, spun reprezentanţii companiei.

Citeşte şi: Proteste în toată ţara faţă de îngheţarea salariilor şi pensiilor. „Să ne spună Iohannis ce sector de economie merge din în ţara asta”

Compania va transmite totodată un comunicat de presă după finalizarea lucrărilor de remediere, la momentul reconectării Unităţii 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional.

Citeşte şi: Sindicaliştii de la Cartel Alfa ies în stradă. Principalele nemulţumiri ale acestora


loading...