Deficitul bugetar a URCAT la 4,7% din PIB, după primele şapte luni din 2020

Execuţia bugetului general consolidat în primele şapte luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 49,68 miliarde de lei (4,7% din PIB), arată datele publicate miercuri de Ministerul Finanţelor Publice.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 08:56
Deficitul bugetar a URCAT la 4,7% din PIB, după primele şapte luni din 2020

După primele şase luni ale anului 2020, bugetul a consemnat un deficit de 45,17 miliarde lei (4,17% din PIB).

Prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, execuţia bugetului general consolidat indica un deficit de 18,14 miliarde de lei, respectiv 1,76% din PIB, conform Agerpres.

Ministerul Finanţelor a precizat că sume în valoare de 27,01 miliarde de lei (2,55% din PIB) au fost lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale, investiţii şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19.

Florin Cîţu, invitaţie oficială pentru Marcel Ciolacu: Să vină la Minister să-i explic situaţia din România. Dăm noi cafeaua

Florin Cîţu a declarat că prin depunerea moţiunii de cenzură PSD încearcă să arunce în aer economia ţării. Ministrul a precizat că investitorii străini deja se întreabă ce se întâmplă cu Guvernul. Florin Cîţu l-a invitat pe Marcel Ciolacu să vină la Ministerul Finanţelor pentru a-i explica exact situaţia din România. 

Analiştii fac prognoze nu tocmai optimiste despre modul în care va evolua economia României. Economia nu-şi va reveni mulţi ani de-acum înainte, este de părere președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu. Într-o intervenţie la Digi24, acesta l-a contrazis pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, care prognozase un deficit de 8,6%. Dăianu este de părere că acesta va fi mult mai mare.

Daniel Dăianu: „Economiile vor avea sechele ani de zile de-acum înainte. Diavolul se ascunde în detalii” 


loading...