dela0.ro: 60% din inspectorii şcolari generali candidează la alegerile locale pe listele PNL

Publicat: Vineri, 18 Septembrie 2020 13:25 // Actualizat: Vineri, 18 Septembrie 2020 13:25 // Sursa: romaniatv.net

25 din cei 36 de inspectori şcolari numiţi de Monica Anisie candidează la alegerile locale din 27 septembrie pentru poziții de consilieri locali sau județeni, potrivit unei analize dela0.ro. Pe lângă aceştia, doi secretari de stat din Ministerul Educației – Luminița Barcari și Dragoș Rădulescu – şi-au luat concediu chiar înainte de începerea anului şcolar 2020 - 2021 pentru a se putea ocupa de campania electorală. 

Alegerile locale 2020 și campania electorală aferentă îi prind pe mai bine de jumătate din inspectorii generali în postura de candidați, scrie sursa citată. 25 de persoane aflate în astfel de funcții, dintr-un total de 42 de inspectori școlari generali, participă la urne pentru poziții de consilieri locali sau județeni, pe listele PNL.

Între noiembrie 2019 și septembrie 2020, Monica Anisie a schimbat 36 de inspectori şcolari generali din 42. Dintre cei schimbați 31 erau apropiaţi ai PNL. 

 

Doi secretari de stat din Ministerul Educaţiei şi-au luat concediu pentru a face campanie electorală

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a explicat, duminică, faptul că doi secretari de stat din minister se află în concediu de odihnă pentru a desfăşura "alte activitati având în vedere că suntem în campanie electorală".

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Luminița Barcari, este candidat PNL la președinția Consiliului Județean Ialomița, în vreme ce secretarul de stat pentru Relația cu Parlamentul și Proiecte europene, Lucian Dragoș Rădulescu, este candidat PMP la Primăria Ploiești.

"Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, dar şi un alt secretar de stat din Ministerul Educației şi-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfăşura alte activităţi, având în vedere că suntem în campanie electorală.

Este vorba de dna Luminiţa Barcari şi dl Radulescu Dragos”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a precizat că „atât eu, cât şi colegii mei din cadrul ministerului Educației am făcut toate eforturile ca anul şcolar să înceapă în cele mai mai bune condiţii”.

"Suntem o echipă care lucreaza pentru începerea anului şcolar. Consider că toate activităţile au fost realizate pentru deschiderea cursurilor în spaţiul scolii”, a mai declarat Monica Anisie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
27 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H