Delegaţia FMI discută cu preşedintele Traian Băsescu la Cotroceni

Misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, se întâlneşte vineri după-amiază, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, au precizat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 15:27
Delegaţia FMI discută cu preşedintele Traian Băsescu la Cotroceni

Misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internaţional a discutat, vineri după-amiază, la Ministerul Finanţelor Publice şi cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi ai Autorităţii pentru Reglementare în domeniul Energiei.

În cursul zilei de vineri au mai fost invitaţi la discuţii reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a început, miercurea trecută, la Bucureşti, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România şi se va afla în România până pe 6 februarie.

Acordul stand-by dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.