Delegaţia OMS, în România. Are întâlniri cu preşedintele Colegiului Medicilor. În paralel, Florin Cîţu caută oxigen pentru spitale

Delegaţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sosită în România se întâlneşte joi cu preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, în contextul în care ţara noastră a ajuns să fie pe primul loc în lume la numărul de decese din cauza COVID-19. De asemenea, premierul interimar Florin Cîţu va discuta la Palatul Victoria cu reprezentanţii producătorilor de oxigen medical.

04 nov. 2021, 09:27
Delegaţia OMS, în România. Are întâlniri cu preşedintele Colegiului Medicilor. În paralel, Florin Cîţu caută oxigen pentru spitale

Delegaţia OMS a venit în România, în condiţiile în care numărul de infectări şi de decese din cauza COVID-19 continuă să fie ridicat în valul patru al pandemiei. Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, se întâlneşte cu reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Din delegaţia OMS vor face parte Rob Butler, Director Executiv, OMS Europa, şi Dorit Nitzan, Director pentru Situaţii de Urgenţă, OMS Europa, notează News.ro. Întâlnirea are loc, în condiţiile în care România se confruntă cu valul patru al pandemiei de coronavirus şi a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese.

Delegaţia OMS a ajuns de câteva zile în România şi încearcă să găsească soluţii cu specialiştii din domeniul sanitar pentru a gestiona situaţia pandemică.

Citeşte şi: Întâlnire de urgență între Rafila, Cercel, Tătaru și directorii OMS Europa. Anunțul transmis de specialiști

În tot acest timp, premierul interimar Forin Cîţu va avea o întâlnire de lucru cu reprezentanţii producătorilor de oxigen medical. Întrevederea este programată la ora 09.00, la Palatul Victoria, potrivit unui anunţ al Guvernului.

Firmele care produc oxigen medical au precizat că necesarul în această perioadă a crescut enorm faţă de perioada pre-pandemică, chiar şi cu 450%. Fiecare pacient în stare gravă are nevoie de o tonă de oxigen pe lună.

Date transmise de Grupul de Comunicare Strategică arată că în România s-au înregistrat miercuripeste 10.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 451 de decese. La ATI erau internaţi 1.890 de pacienţi. 371 de copii infectaţi cu noul coronavirus erau în spital, 34 fiind la ATI. Incidenţa îmbolnăvirilor depăşeşte 7,5 la mie în mai mult de 20 de judeţe, iar în Capitală este 12,89.

Citeşte şi: OMS cere insistent dezvoltarea unui nou vaccin. „Această bacterie ucide 150.000 de bebeluşi în fiecare an”