Delegaţia PDL în grupul PPE: Declaraţiile europarlamentarului Laszlo Tokes, mincinoase şi instigatoare la ură

Delegația PDL în grupul PPE din Parlamentul European respinge declarațiile, pe care le consideră "rupte de realitate", făcute luni seara de Laszlo Tokes în plenul PE reunit la Strasbourg și subliniază că cetățenii români de etnie maghiară se bucură de toate drepturile în conformitate cu principiile și regulile UE, informează un comunicat al grupului PPE dat publicității marți, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
11 mart. 2014, 18:28
Delegaţia PDL în grupul PPE: Declaraţiile europarlamentarului Laszlo Tokes, mincinoase şi instigatoare la ură

‘Având în vedere recentele informații cu privire la candidatura domnului Laszlo Tokes pe listele FIDESZ din Ungaria, îl invităm să se străduie ca cetățenii maghiari de naționalitate română să se bucure de aceleași drepturi ca maghiarii din România’, se menționează în comunicatul citat.

‘Comparația între situația maghiarilor din România și evenimentele din Crimeea este total deplasată și inacceptabilă’, mai precizează delegația PDL în grupul PPE.

Laszlo Tokes şi Csaba Sogor cer în Parlamentul European susţinere pentru autonomia Ţinutului Secuiesc

Eurodeputatul Laszlo Tokes, din grupul PPE, a declarat luni seară în plenul PE că în cursul aceleiași zile a avut loc la Târgu Mureș ‘o demonstrație împotriva politicii de asimilare duse de guvernul din România’.

‘Această populație, secuii din România, începe să devină o minoritate pe propriul teritoriu, ca și cei care trăiesc în Crimeea acum’, a afirmat Tokes într-o intervenție din cadrul procedurii discursurilor de un minut. Eurodeputatul a cerut României, PE și celorlalte instituții europene să ajute această minoritate să obțină autonomia.

Kelemen Hunor: Eu nu sunt de acord să vină oamenii din Ungaria să protesteze la noi VIDEO