Delia dă de pământ cu muzica făcută cu ajutorul Inteligenței Artificiale. „Niciodată organicul nu va fi înlocuit”

Delia Matache este una dintre cele mai iubite și apreciate cântărețe din România. Datorită calităților vocale excepționale, dar și a excentricității sale, artista a ajuns rapid în sufletele a mii de oameni.

19 mai 2023, 08:25
Delia dă de pământ cu muzica făcută cu ajutorul Inteligenței Artificiale. „Niciodată organicul nu va fi înlocuit”
Delia dă de pământ cu muzica făcută cu ajutorul Inteligenței Artificiale. „Niciodată organicul nu va fi înlocuit”

Delia dă de pământ cu muzica făcută cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Recent, artista a distribuit un mesaj pe rețelele de socializare prin care și-a exprimat nemulțumirea față de muzica făcută de de Inteligența Artificială (AI).

Citește și Oana Matache lansează prima sa piesă, alături de sora ei, Delia: „O demență absolută”

Delia dă de pământ cu muzica făcută cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Cu toate acestea, Delia este convinsă că lumea se va sătura rapid de acest tip de muzică și că o aprecieze mult mai mult piesele realizate de oameni.

„Muzica organică făcută cu mânuța și cu creierașul nu o să moară. Pentru că o să fie din ce în ce mai apreciată în momentul în care AI-ul o să își pună amprenta. Din ce în ce mai mult, toate lucrurile organice și tot ce înseamnă instrumente, tot ce înseamnă oameni în care și oase vor fi mult mai apreciați decât până acum”, a declarat Delia Matache, potrivit unica.ro.

Delia a subliniat că oricine poate face muzică cu ajutorul Inteligenței Artificial, însă organicul nu va putea fi înlocuit niciodată.

„Să zicem că devine o normalitate treaba asta cu făcutul muzicii așa. La un moment dat se creează saturație pentru că devine extrem de facil. Oricine poate să facă asta. Doar zici vreau o piesă care să sune cu anii 80, cu beat-ul ăsta, vreau să aibă versurile astea și să aibă timbrul lui Timbaland. Și aia e piesa. Bun, și acum cânt-o live. Cânt-o! Adică niciodată organicul nu va fi înlocuit”, a mai spus Delia.

Mai mult, artista i-a îndemnat pe ceilalți artiști să continue să învețe să cânte la instrumente pentru că acest lucru îi va ajuta foarte mult pe viitor.

„Așa că exersați în continuare, studiați la instrumente pentru că vă ajută mult. Vă ajută să știți în ce tonalitate cântați, vă ajută să știți că aia e cvintă, că e terță, că e octavă. Te ajută. Și îți dă și alt confort și te ajută și ca song writer foarte mult. Dacă vrei să faci asta, și recomand, pentru că atunci e cel mai credibil. Și e și mai ușor să îți scrii singur. Asta cu a-ți compune albume, a-ți scrie muzica și a te implica foarte mult în procesul ăsta, nu e un lucru obligatoriu și nu înseamnă că dacă nu faci asta nu ești un performer senzațional sau un om foarte talentat care exprimă ce a scris persoana X pentru tine. Dar dacă faci asta vei avea o libertate fantastică pentru că nu vei mai depinde de nimeni și nimic”, a transmis cântăreața.

Citește și Suma uriașă pe care a cheltuit-o Delia Matache pe un parfum. Nu orice român își permite acest lux