Delicatesa care ne poate îmbolnăvi organismul. "Este cel mai toxic aliment din lume"

Publicat: Sâmbătă, 04 Iulie 2020 17:45 // Actualizat: Sâmbătă, 04 Iulie 2020 17:45 // Sursa: romaniatv.net

Majoritatea oamenilor îl consideră o adevărată delicatesă, dar cercetătorii avertizează cu privire la acest aliment că poate fi destul de toxic pentru organism.

Mai multe studii au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă.

Un activist norvegian ecologist și fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii mărturisește lucrurile pentru care somonul nu este deloc benefic pentru organism. "În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori", spune Kurt Oddekalvom.

Citeşte şi Peştele care a produs panică printre consumatori, din cauza coronavirusului. A fost scos de la vânzare din mai multe pieţe

"Muncitorii de la crescătorii trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia", a mai declarat el.

Toxicologul francez Jerome Ryuzzen este de aceeași părere cu colegul său norvegian: "Într-adevăr, gradul de contaminare a somonului a crescut foarte mult. Este de 5 ori mai nociv și toxic decât orice alte produse. Aceste toxine ar trebui să fie evitate în consum, pentru a reduce riscul de expunere a organismului".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alimente nocive alimente toxice somon crescatorie somon salbatic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H