Deliciul care o să îți facă postul mai dulce! Prăjitura roșie ca focul care îți va aduce bucurie în suflet. Rețeta e simplă și e gata în doar câteva minute

Credincioșii de pretutindeni au început deja de zile bune Postul Crăciunului, iar pentru gospodine acest lucru poate să devină o adevărată provocare. Dacă ești în căutarea unei rețete care să aducă puțină dulceață în viața ta, avem exact ceea ce ai nevoie. Iată cât de simplu se pregătește prăjitura roșie ca focul care îți aduce zâmbetul pe buze.

07 dec. 2023, 17:41
Deliciul care o să îți facă postul mai dulce! Prăjitura roșie ca focul care îți va aduce bucurie în suflet. Rețeta e simplă și e gata în doar câteva minute
Deliciul care o să îți facă postul mai dulce! Prăjitura roșie ca focul care îți va aduce bucurie în suflet. Rețeta e simplă și e gata în doar câteva minute

Rețeta ideală pentru Postul Crăciunului. Prăjitura roșie ca focul este varianta ideală pentru această perioadă. Gospodinele care au rămas în pană de idei și, pur și simplu, nu mai știu ce bucate să prepare în perioada de post, pot să apeleze la această rețetă cu toată încrederea. Prăjitura roșie ca focul este extrem de gustoasă și, în plus, se prepară foarte simplu. Este important să mențioăm faptul că nici nu este costisitoare, iar majoritatea ingredientelor se regăsesc deja în bucătăria ta.

Citește și: Cele mai gustoase și pufoase gogoși mănăstirești! Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Voroneț care o să te facă să te lingi pe degete

Pentru a prepara această delicioasă prăjitură roșie de post, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3/4 cană (150 g) de zahăr fin,
  • 1 ½ ceașcă de făină de diverse tipuri,
  • 1 lingură de pudră de cacao,
  • 1 plic de praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare.

Adăugați, de asemenea, 1 cană de apă, ½ cană de ulei vegetal, 1 linguriță de extract de vanilie și 1 linguriță de colorant alimentar roșu.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Conform informațiilor de pe shirleycooking.com, începeți prin a unge o tavă rotundă pentru prăjituri cu margarină vegetală și a o tapeta cu hârtie de copt. Într-un bol, combinați zahărul, apoi cerneți făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea.

Amestecați până când toate ingredientele se combină uniform. Adăugați apoi apa, uleiul, extractul de vanilie și amestecați în continuare. La final, introduceți și colorantul alimentar roșu. Continuați să amestecați până când obțineți o culoare uniformă. Turnați aluatul în tavă și scuturați ușor pentru a se așeza uniform.

Lăsați aluatul să stea un timp pentru a elimina eventualele bule de aer. Coaceți în cuptor timp de 40-45 de minute. Testați aluatul cu o scobitoare, iar dacă aceasta iese curată, prăjitura este gata. Lăsați-o să se răcească în tavă, apoi tăiați-o în bucăți după preferință. Puteți decora cu fructe de sezon și veți obține un desert pufos și aromat, perfect pentru Postul Crăciunului. Aspectul spectaculos va atrage cu siguranță aprecierea prietenilor și familiei, care vor dori cu siguranță o a doua porție.

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc care început pe data de 1 septembrie și ultimul din anul civil, potrivit crestinortodox.ro.  Creștinii țin 40 de zile de post în amintirea postului lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Preoții spun că prin post, enoriașii se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.

Dacă și tu vrei să ții acest post și nu știi ce mâncăruri să pregătești, noi ne-am gândit ca pe tot parcursul Postului Crăciunului să îți oferim diverse idei de rețete simple și delicioase cu care să îți bucuri papilele gustative. Rămâi pe România TV.net pentru a descoperi cele mai bune rețete de post.

Citește și: Plăcinte cu gem la tigaie. Rețeta de post care va fi pe placul întregii familii