Demers şocant într-un cartier din Botoşani. Locatarii vor să ridice un zid împotriva romilor şi maidanezilor

Locatarii unui cartier din Botoşani vor să-şi înconjoare scările de bloc cu garduri înalte, pentru a se proteja, spun ei, de persoanele care fac scandal, dar şi de câinii maidanezi. Iniţiativa a ajuns să fie dezbătută şi în Consiliul Local.

RomaniaTV.net
08 mart. 2017, 07:16

Cartierul este situat la ieşirea din Botoşani, către comuna Răchiţi. În capătul acestui cartier în anii ’90 au fost construite două scări de bloc cu locuinţe sociale, pentru cei nevoiaşi, majoritate de etnie romă.

Locuinţele sociale au ajuns să fie numite „ghetouri” din cauza aspectului lor de coşmar: blocurile au tencuiala căzută, grupurile sanitare sunt distruse, sunt pline de mizerie, iar maidanezii şi-au făcut culcuş pe holuri.

„Ghetourile” au devenit în timp un adevărat focar de infecţie, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică descoperind adevărate focare de hepatită şi de tuberculoză, scrie adevarul.ro. 

Localnicii carierului sunt disperaţi şi cer Primăriei măsuri extreme.  30 de locatari au solicitat ca scara de bloc în care locuiesc să fie înconjurată cu un gard înalt de 1,5 metri, care ar trebui să-i apere de romii din „ghetouri”.

Propunerea amplasării de garduri de protecţie a fost dezbătută inclusiv în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută, fără să se ajungă însă la o concluzie. Autorităţile locale spun că aceste garduri pot deveni realitate, la solicitarea cetăţenilor, mai ales dacă se parcurg paşii legali.

Citeşte şi Situaţie inedită în Alba. Câinii sunt introduşi la cheltuielile de întreţinere