Demisie din Guvern, cu câteva zile înainte de moţiune. Florin Cîţu şi-a mutat un apropiat din Cancelarie la CNAIR

Cristian Ovidiu Cătălin Pistol şi-a dat demisia din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.

30 sept. 2021, 00:03
Demisie din Guvern, cu câteva zile înainte de moţiune. Florin Cîţu şi-a mutat un apropiat din Cancelarie la CNAIR

Demisie din Guvern, cu câteva zile înainte de moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Cristian-Ovidiu-Cătălin Pistol (44 de ani) a cerut să fie eliberat din funcţie.

”La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cristian-Ovidiu-Cătălin Pistol se eliberează, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului”, se arată în decizia semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Potrivit Agerpres, Cristian Ovidiu Cătălin Pistol a fost numit pe 18 august în echipa premierului Cîţu.

Unde a mai lucrat domnul Pistol în trecut?

Potrivit CV-ului său, postat pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Ovidiu Cătălin Pistol a obţinut diploma de inginer la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, o diplomă de Master în Drept intern şi internaţional al mediului la Universitatea Ecologică din Bucureşti, dar şi o diplomă de Executive Master of Business Administration de la Tiffin University din Ohio, Statele Unite.

Cristian Ovidiu Cătălin Pistol a lucrat, printre altele, în cadrul Companiei Naţionale de Investiţii CNI, a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe ANL, la Primăria oraşului Predeal, Consiliul Judeţean Ilfov, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti – Ilfov, S.C. Apă Canal Ilfov S.A., director de cabinet şi consilier personal în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, dar şi ca administrator la Tarom şi, cel mai recent, ca director implementare proiecte în cadrul CNAIR.

Citeşte şi: Cîţu grăbeşte creşterea salariului minim, de frica moţiunii: „Luni vom face consiliu tripartit, având în vedere moţiunea de marţi”. Demisia mea ar fi un act iresponsabil

Biroul permanent reunit al celor două camere ale Parlamentului a hotărât marți ca moţiunea de cenzură depusă de PSD se fie citită în plenul reunit joi, iar dezbaterea şi votul să aibă loc marţea viitoare. Pentru votarea moţiunii USR PLUS şi AUR nu s-a întrunit numărul de voturi necesar, liberalii cerând în repetate rânduri să fie aşteptată motivarea CCR.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu” să fie citită într-un plen reunit joi şi votată în cel de marţea viitoare, a anunţat preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Citeşte şi: Conducerea Parlamentului a decis: Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită joi, iar votul va fi dat marţea viitoare. USR PLUS şi AUR au anunţat că o vor vota