Demisie din USR. Încă un deputat trece la partidului lui Dacian Cioloş

Încă un parlamentar USR se alătură REPER, partidul înfiinţat de Dacian Cioloş după plecarea din USR. Dacă va mai pierde şi alţi parlamentari, grupul USR nu va mai putea sesiza CCR şi va fi nevoie să negocieze cu alte grupuri din opoziţie pentru a strânge semnături.

21 iun. 2022, 11:28
Demisie din USR. Încă un deputat trece la partidului lui Dacian Cioloş

Încă un membru al Parlamentului României din partea USR care se alătură REPER. Este vorba despre Alin Prunean, deputat de Sălaj. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a REPER, partidul înfiinţat de Dacian Cioloş după plecarea din USR.

„Vom merge înainte, aproape de oameni, vom munci împreună și pentru aceștia, așezat, pentru că oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor.

Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranță, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare și respect. Învățăm din greșeli, ni le asumăm și mergem înainte.”, a afirmat Alin Prunean.

Citeşte şi: Lovitură pentru USR după plecare lui Dacian Cioloş. Au piedut mai mulţi membri şi acest lucru le afectează activitatea parlamentară

Însă adevărat problemă a USR, partid aflat în opoziţie, abia acum urmează. În prezent, USR are 53 de deputați, iar dacă va mai pierde patru parlamentari, grupul va ajunge la un număr de sub 50 de deputați, ceea ce nu le va mai permite să sesizeze singuri Curtea Constituțională. În acest caz ar depinde de semnaturile altor deputați din alte grupuri parlamentare.

În acest context, este de așteptat ca USR să apeleze la oamenii lui Ludovic Orban sau alți independenți, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: Sondaj CURS: PSD conduce detaşat în opţiunile românilor, AUR întrece clar USR, iar partidul lui Băsescu trece iar pragul electoral