Anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Demisii în bloc din PNL, toţi au trecut la PSD

10 primari de la PNL s-au înscris în PSD, a anunţat Iulian Iacomi, preşedintele PSD Călăraşi. Tot la social-democraţi a trecut şi preşedintele Consililului Judeţean Călăraşi care era la PNL.

RomaniaTV.net
05 mart. 2020, 15:43

Președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi, a declarat, pentru Mediafax, că pe lângă cei 10 primari și președintele CJ Călărași, PSD mai este în discuții cu alți patru edili, care vor să devină membri ai Partidului Social Democrat. Iacomi a precizat că edilii au colaborat bine cu social democraţii atunci când erau la guvernare, iar acest lucru i-au ajutat.

„Au venit 11, dar mai avem negocieri cu încă patru primari de la PNL care să vină către noi. Ei au apreciat foarte mult că au fost ajutaţi de guvernul PSD pe PNDL”, a precizat Iulian Iacomi, preşedintele PSD Călăraşi, conform sursei citate.

Iulian Iacomi a mai menţionat că la Călăraşi au fost stabiliţi candidaţii pentru alegeri în cadrul unei şedinţe la care au participat şi Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu.

Comunicatul președintelui PSD Călărași, Iulian Iacomi:

„Astăzi, 5 Martie 2020, în prezența președintelui interimar al PSD, domnul Marcel Ciolacu, și în prezența secretarului general al partidului, domnul Paul Stănescu, am anunțat venirea primăverii politice la Călărași.

Înscrierea președintelui liberal al Consiliului Județean Călărași, domnul Vasile Iliuță, în cadrul PSD Călărași face ca în acest moment organizația noastră să aibă cel mai bine poziționat candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean pentru alegerile locale de anul acesta.

Motivația gestului său politic a fost dorința de a pune în practică acele proiecte pe care le-a gândit pentru călărășeni, proiecte care nu ar fi continuate sau duse la bun sfârșit într-o administrație liberală. Mai mult, întrucât gestul său politic a fost urmat de zece primari din cadrul PNL, aceștia anunțându-și adeziunea la organizația noastră, putem spune că PSD Călărași a devenit o echipă mult mai puternică și mai pregătită pentru alegerile locale și parlamentare.

Așa cum spunea și domnul Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, administrația locală nu are culoare politică. Acolo unde cetățenii apreciază ceea ce fac edilii pentru ei, acolo nu contează culoarea politică a edilului respectiv.

Interesele cetățenilor trebuie să primeze în fața intereselor personale, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât acolo unde primează social-democrația: politica socială în interesul celor mulți. PSD Călărași are ușa politică deschisă tuturor celor care au curajul de a îmbrățișa principiile social-democrate în cadrul unei formațiuni care a pus mereu pe primul plan oamenii și nu interesele personale sau de grup.

Puterea echipei noastre constă în unitatea și în forța de a face front comun în fața tuturor provocărilor politice. Am convingerea că vom gestiona acest succes politic la fel cum am știut să gestionăm și să închegăm echipa PSD Călărași și până acum.

Felicitările pe care ni le-a adresat domnul președinte Marcel Ciolacu, cel care a apreciat că anvergura organizației noastre seamănă cu ceea ce s-a realizat la nivel județean în cadrul USL, ne obligă să reușim să îndeplinim scopul acestui demers: câștigarea alegerilor locale și generale la Călărași și schimbarea culorii politice a județului nostru, în beneficiul călărășenilor.

Președintele PSD Călărași Iulian Iacomi”

Citeşte şi: Plecare în masă de la ALDE la PNL. Anunţul făcut de un fost ministruloading...