Demisii la Spitalul din Bârlad în plină epidemie de coronavirus. Două asistente şi patru infirmiere au demisionat

Două asistente medicale şi patru infirmiere din cadrul Spitalului de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad şi-au dat demisia, de teamă de a nu se îmbolnăvi cu noul coronavirus. Managerul unităţii medicale susţine că nu are ce să le reproşeze.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 15:25
Demisii la Spitalul din Bârlad în plină epidemie de coronavirus. Două asistente şi patru infirmiere au demisionat

Demisiile cadrelor medicale vin în contextul în care spitalul din Bârlad a fost desemnat unitate de suport pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19), relatează Monitorul de Vaslui.

Dana Borş, managerul unităţii medicale, a precizat că cele două asistente şi patru infirmiere au renunţat la post, de teama îmbolnăvirii şi a transmiterii infecţiei cu COVID-19 către membrii familiei. 

Potrivit sursei citate, toate au renunțat la perioada legală de preaviz, așa că niciuna nu a mai venit la serviciu în ziua următoare depunerii demisiei. Tot managerul spune că nu are ce să le reproșeze acestora, în condițiile în care fiecare din cele șase foste angajate se teme pentru propria viață și cea a rudelor apropiate.

Patru noi decese de COVID-19 în România. Una dintre paciente a murit la 45 de minute după ce a ajuns la UPU. Bilanţul total: 86 morţi

Nu mai puțin de 285 de cadre medicale din țară au fost infectate cu noul coronavirus (91 medici, 90 asistenți medicali, 8 îngrijitoare și 70 personal auxiliar). Din total, 181 sunt angajați ai Spitalul Județean Suceava, unde s-a produs un adevărat dezastru epidemiologic, până acum fiind confirmați pozitiv 43 demedici, 70 de asistente medicale, 20 de infirmiere, 7 îngrijitoare și 41 salariați din rândul personalului auxiliar.

Numărul cazurilor confirmate din Suceava a crescut. 638 de persoane, confirmate cu coronavirus