Numărul cazurilor confirmate din Suceava a crescut. 638 de persoane, confirmate cu coronavirus

Numărul total al cazurilor de coronavirus confirmate la Suceava a crescut marți la 638 de persoane confirmate, conform reprezentaților Grupupui de Comunicare Strategică, la solicitaraa HotNews.ro.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 19:11
Numărul cazurilor confirmate din Suceava a crescut. 638 de persoane, confirmate cu coronavirus

Prin urmare, dintre cele 2.245 de cazuri confirmate în România, mai mult de un sfert din acestea sunt în județul Suceava, unde au fost confitmate și 31 de decese.

Citește și: Ordonanţa militară nr 6: Carantină TOTALĂ în Suceava si OPT comune limitrofe

Suceava și opt comune limitrofe au intrat începând cu luni seara, 30 martie, în carantină totală, fiind o premieră în România de la debutul crizei coronavirus. Decizia a fost luată de autorități prin Ordonanța Militară nr 6.

Cele opt comune care au intrat în carrantină totală sunt Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei. Toate căile de acces au fost securizate de Poliție și Armată.

De asemenea, accesul pe Aeroportul Suceava e permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare sau pentru servicii medicale de urgență. 

Detalii cutremurătoare din cadrul anchetei infectaţilor cu coronavirus de la Suceava

Procurorii din cadrul Tribunalului Suceava au extins cercetările pentru abuz în serviciu și fals intelectual, după raportarea unui număr foarte mare de decese ale unor pacienţi cu coronavirus la Spitalul Județean Suceava. Procurorii susţin că decesele au legătură cu „activitatea ilicită” a funcționarilor din Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan” Suceava şi din Direcţia de Sănătate Publică Suceava, care au încălcat mai multe reglementări legale privind izolarea, testarea, carantina şi internarea. De asemenea, procurorii au reţinut că „au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste, iar probele recoltate unor angajați ai Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu au fost înaintate către laboratoare specializate, în vederea analizării”.