Demolare cu ranga şi poliţia la metrou. Ministrul Transportului: Unde e lege, nu e tocmeală. Spaţiile erau ilegale, iar scandalul a fost ultima zvâcnire a mafiei!

Ministrul Transportului vine cu anunţ despre operaţiunea de demolare a spaţiilor comerciale de la metrou. Drulă spune că spaţiile erau ilegale, iar scandalul izbucnit azi ,care ar fi fost iniţiat de Ion Rădoi, a fost o ultimă zvâgnire a mafiei.

07 apr. 2021, 15:43
Demolare cu ranga şi poliţia la metrou. Ministrul Transportului: Unde e lege, nu e tocmeală. Spaţiile erau ilegale, iar scandalul a fost ultima zvâcnire a mafiei!

Demolare cu ranga şi poliţia la metrou. Ministrul atrage atenţia că primarii de Sector sunt imiplcaţi în acest demers şi a mulţumit fiecărui om care a contribuit astăzi la demolarea acestor spaţii comerciale.

Demolare cu ranga şi poliţia la metrou. Anunţul făcut de ministrul Transportului

„Legat de situaţie de la Metrorex. Legea e lege şi nu e tocmeală. Ministerul Transporturilor a transmis o notificare Metreorex. Acele construcţii provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte, cel mai important e că nu au autorizaţie de construire sua aviz, nu au dreptul legal, comercial, de a ocupa acel domeniu public. Acele spaţii sunt ocupate fără drept de 3 ani. E foarte important că sunt nenumărate rapoarte care identifică probleme la siguranţă de incendiu.

Vreau să felicit toate autorităţile implicate la acest demers. Vreau să spun că un cartel se destructurează cu ranga. Felicit pentru un act de asumare şi de curaj.  Primari din alte sectoare sunt notificaţi. Mi-a confirmat domnul Băluţă, Clotilde Armand, primarul sectorului 6. Nu am apucat să vorbesc cu ceilalţi doi primari, dar sunt sigur că vor acţiona cum trebuie. Scandalul de la metrou e ultimă zvâgnire a mafiei. Acea epocă s-a încheiat. Epoca civilizaţiei începe acum”, a spus Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Demolarea magazinelor de la metrou a început. Chiriașii vor fi evacuați cu poliția și jandarmeria!
Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început miercuri dimineaţa la staţia Ștefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor. Termenul limită pentru eliberarea lor a expirat încă de vineri.

Acțiunea a fost anunțată și de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Acesta s-a aflat la fața locului, la stația de metrou Ștefan cel Mare, miercuri dimineață, și a făcut mai multe declarații, între care faptul că și la Piața Iancului mai multe magazine vor fi demolate. Edilul Sectorului 2 a mai precizat că acele contrucții nu aveau avize și fuseseră construite ilegal.

„Marfa din chioșcurile care nu fost evacuate va fi preluată cu proces verbal și depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a precizat primarul Sectorului 2.

Citeşte şi: Scandal la demolarea magazinelor de la metrou. Proprietarii magazinelor s-au luat la ceartă cu primarul Sectorului 2. Poliţia şi Jandarmeria au intervenit