Demolări cu scandal în sectorul lui Cristian Popescu Piedone. Chioşcurile isalubre care funcţionează ilegal, distruse

Demolări de amploare în Capitală! Mai multe chioşcuri insalubre care funcţionează ilegal sunt distruse în sectorul 4 sub ochii comercianţilor. Primarul supraveghează toată acţiunea. Totul are loc chiar în zona de lângă Piaţa Sudului. 

RomaniaTV.net
12 ian. 2016, 13:23
Demolări cu scandal în sectorul lui Cristian Popescu Piedone. Chioşcurile isalubre care funcţionează ilegal, distruse

Administrația Domeniului Public sector 4 a început marți demolarea chioșcurilor amplasate ilegal pe domeniul public din apropierea Pieței Sudului, comercianții urmând să fie relocați în alte piețe pentru a-și continua activitatea.

„Astăzi este un prim pas pe care îl facem spre normalitate. Trebuie să oferim cetățenilor sectorului 4 condiții civilizate pentru desfășurarea activităților comerciale, însă, mai presus de orice, trebuie să asigurăm respectarea legii, cât și a normelor de conviețuire socială. Comercianții trebuie să respecte condițiile sanitare, nimeni nu e mai presus de lege”, a spus primarul Daniel Băluță, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, vor fi demolate 38 de chioșcuri care nu au autorizație de construire și ocupă ilegal domeniul public și căile de acces necesare pentru eventuale situații de urgență, sunt inestetice și induc un aspect insalubru întregii zone.

Primăria sectorului 4 a somat la începutul lunii decembrie deținătorii chioșcurilor să le închidă și să își ridice marfa depozitată. Tuturor celor vizați le-a fost oferită posibilitatea relocării în incinta Pieței Sudului, pentru a nu fi nevoiți să-și întrerupă activitatea.

La sfârșitul lunii decembrie, consilierii locali ai sectorului 4 au aprobat un proiect de hotărâre care prevede prelungirea cu un an a contractelor de funcționare pentru respectivele chioșcuri amplasate în zona periferică a Pieței Sudului.

Vezi şi: Cristian Popescu Piedone merge la psiholog. „Are coşmaruri, plânge, a luat calea bisericii…”

Decizia a fost luată după ce mai multe zile comercianții care dețin aceste construcții au protestat în fața Primăriei sectorului 4 și în piață, acuzându-l pe edilul interimar, Daniel Băluță, că are propriile interese și de aceea dorește să le demoleze spațiile.

„Protestăm pentru că actualul primar vrea să ne desființeze, să rămânem fără locuri de muncă. Ne spune că toate contractele noastre sunt ilegale, dar sursele noastre de la Administrația Piețelor ne-au spus că sunt legale. Cu toții suntem în legalitate, vor să facă un abuz. Nu vrem să facem scandal, suntem pașnici. Dacă sunt ilegale, cum trăim de 20 de ani la Piața Sudului?!”, afirma una dintre protestatare.

„Vrem să ne facă contracte, avem valabilitatea contractelor până pe 31 decembrie și refuză să ni le prelungească”, spunea atunci o altă protestatară.

În replică, Daniel Băluță declara că în toată zona comercială de la Piața Sudului sunt mulți vânzători ambulanți care nu au autorizații și acorduri de funcționare și dețin construcții ilegale.