Denisa, soția lui Cătălin Cherecheș, urmărită penal pentru complicitate la darea de mită a părinților ei

Soția lui Cătălin Cherecheș e urmărită penal pentru complicitate la dare de mită, în dosarul penal în care părinții săi au fost deja arestați preventiv pentru 30 de zile.

09 nov. 2023, 22:18
Denisa, soția lui Cătălin Cherecheș, urmărită penal pentru complicitate la darea de mită a părinților ei

Denisa Tabita Cherecheș, soția primarului din Baia Mare, e urmărită penal pentru complicitatea la darea de mită a părinților ei.

Socrii lui Cătălin Cherecheș au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia vor sta în spatele gratiilor. Rămâne de văzut dacă vor depune și contestație.

Soacra lui Cherecheș a fost prinsă în flagrant delict la un mall din Cluj-Napoca, când îi dădea 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj care ar urma să pronunţe sentinţa definitivă într-un dosar care îl vizează pe primarul municipiului Baia Mare. Suma de bani ar fi fost o primă tranşă din banii promişi în schimbul unei sentinţe mai blânde.

Citește și Au apărut stenograme din dosarul de dare de mită. Ce a cerut soacra primarului Cătălin Cherecheş în schimbul sumei de 100.000 de euro: „Aia-i blândeţea!”

Potrivit datelor din dosarul de la Tribunalul Mureș, în care magistrații au decis arestarea preventivă a socrilor lui Cătălin Cherecheș, se arată că, miercuri, procurorii DNA Cluj au extins urmărirea penală din dosar și față de soția edilului.

„Prin ordonanţa…din data de 08.11.2023 a DNA – Serviciul teritorial Cluj, s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la comiterea de către suspecta Denisa Tabita Cherecheș şi suspectul Petru Dorin Gliga, a infracțiunii de complicitate la dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000.”, se arată în actele din dosar.

Cătălin Cherecheș: „Mă simt ca un vițel la poarta nouă”

„Mă simt ca un vițel la poarta nouă, încă sunt la birou și nu înțeleg despre ce e vorba, decât ceea ce-mi spunea tata, Dumnezeul să-l ierte, că mâine se împlinesc 22 de ani de când mă privește de sus, respectiv „Cum te f#te soacra, nu te … nimeni”. Am vorbit 10 secunde cu nevasta mea și aștept acum să-mi dea niște explicații. Pentru mine familia înseamnă, cel puțin până acum câteva luni, înseamnă mama, că trăiește, tata că mi-l imaginez și de câteva luni nevasta mea. În rest alții să se descurce. M-am trezit într-un film în care joc rolul de Pluto într-o scenetă cu Tom și Jerry, adică cineva se întâlnește într-o piață în Târgu Mureș, că părinții soției mele sunt din zonă și negociau într-un fel un dosar penal. Din câte mi-a spus avocatul negociau pe o prăjitură, o promisiune paradoxal, vă rog să mă credeți! Tu soacră, sau ce ești tu, să promiți 50.000 de euro? Pentru cine? Pentru un dosar care e de 8 ani în instanță, care e super mediatizat, un dosar care în faza finală se aplică un control judiciar cu interdicția de a părăsi țara pe care am înțeles-o că așa trebuie să fie, am înțeles, mi-am asumat. Mama soţiei mele să stea o sută de ani în închisoare dacă a făcut ceva greşit…”, a declarat Cătălin Cherecheş în exclusivitate la Punctul Culminant, cu Victor Ciutacu.

Citește și Cătălin Cherecheş s-a dezis de soacră şi a ameninţat cu divorţul în direct la România TV: „Să stea 100 de ani în puşcărie! M-am trezit într-un film în care joc rolul de Pluto într-o scenetă cu Tom și Jerry”