Denumirea USD, RESPINSĂ de Biroul Electoral Central VIDEO

Denumirea USD - Uniunea Social-Democrată - a fost respinsă de Biroul Electoral Central, din cauză că a mai fost folosită în 1996, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
03 mart. 2014, 15:38
Denumirea USD, RESPINSĂ de Biroul Electoral Central VIDEO

Înregistrarea USD ca alianţă politică a fost respinsă de BEC, pentru că denumirea a mai fost folosită. 

Uniunea Social Democrată a fost o alianță electorală pentru alegerile din 1996, formată între PD (fostul FSN) și PSDR (Partidul Social-Democrat Român, parte a CDR până în 1992).USD s-a constituit pe 27 septembrie 1995.

Uniunea Social Democrată (2014) s-a format ca alianță electorală în urma deciziei comune a PNL și a celorlalte trei partide din USL de a participa separat la europarlamentare.

VEZI ŞI O nouă alianţă pe scena politică: Uniunea Social-Democrată

„Uniunea Social Democrată s-a format ca alianță electorală în urma deciziei comune a PNL, partid reprezentat prin vocile domnilor Crin Antonescu și Klaus Iohannis, respectiv a celorlalte trei partide care formează Uniunea Social Liberală, PSD, PC și UNPR, de a participa pe liste separate la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014”, potrivit unui comunicat de presă al USD. 

Decizia BEC nu este definitivă, ea putând fi contestată de USD.

Premierul Victor Ponta a declarat că va schimba numele USD.

„O să schimbăm, dar din păcate nu participă USL în alegeri. Deci, USD este asemănător cu cine? O să studiem şi o să ne conformăm deciziei”, a spus Ponta.