Depeche Mode vine în București în 2023. Biletele se pun în vânzare de vineri

Formația Depeche Mode revine în România pe 26 iulie 2023. Concertul face parte din turneul mondial „Memento Mori” și va avea loc la Arena Națională.

04 oct. 2022, 19:12
Depeche Mode vine în București în 2023. Biletele se pun în vânzare de vineri

Trupa Depeche Mode a anunțat marți, în timpul unei conferințe de presă susținute la Berlin, lansarea unui nou album, care va fi urmat de un turneu mondial. Noul album se va numi „Memento Mori” și va fi lansat în primăvara anului viitor. Formația a fost inclusă în 2020 pe lista Rock&Roll Hall of Fame.

Turneul, prezentat de Live Nation, va debuta în luna martie cu o serie de evenimente speciale în America de Nord, iar din luna mai vor începe concertele în Europa. Pe harta turneului se află și România, un concert excepțional va avea loc la Arena Națională din București, în data de 26 iulie 2023.

Show-ul va cuprinde piese de pe noul album,  dar și piese vechi deja consacrate.

Depecge Mode concert la Arena Națională

Citește și: Senzaţia muzicii soul, Mario Biondi, concertează în premieră în România pe 13 octombrie

Martin Gore a spus despre noul album că: „Am început lucrul pentru acest proiect la debutul pandemiei, iar temele materialului sunt direct inspirate din acea perioadă. După pierderea lui fletch, am decis să continuăm, fiind convinși că el asta și-ar fi dorit, iar acest lucru nu a făcut decât să confere proiectului o semnificație aparte”.

„Lui Fletch i-ar fi plăcut la nebunie acest acest album. Suntem nerăbdători să împărtășim acest material cu voi și de abia așteptăm să vi-l prezentăm live în concertele de anul viitor”, a spus Dave Gahan.

Turneul „Memento Mori” va fi al 19-lea turneu al Depeche Mode și primul după cinci ani. „Global Spirit Tour” (2017-2019), cel mai recent și îndelungat turneu al trupei, care a avut peste 130 de concerte, a adus Depeche Mode în fața a peste 3 milioane de oameni, atât în Europa, cât și în America de Nord. Aceștia au concertat și în românia, cu un show live în Cluj-Napoca la Cluj Arena.

Cu vânzări de peste 100 de milioane de discuri și concerte în fața a peste 35 de milioane de fani din întreaga lume, Depeche Mode este un nume de referință, cu o influență considerabilă în industrie, iar muzica lor rămâne o inspirație de neuitat pentru admiratori, critici și artiști.

Citește și: Suma uriașă primită de Nicu Covaci și trupa Phoenix pentru concertul de la nunta lui George Simion: Am fost convins să ajutăm un spital pentru copii, am lăsat la preț