Suma uriașă primită de Nicu Covaci și trupa Phoenix pentru concertul de la nunta lui George Simion: Am fost convins să ajutăm un spital pentru copii, am lăsat la preț

Nicu Covaci a acceptat să cânte cu trupa Phoenix la nunta lui George Simion și a dezvăluit suma pe care a primit-o pentru a asigura momentul artistic.

29 aug. 2022, 19:58
Suma uriașă primită de Nicu Covaci și trupa Phoenix pentru concertul de la nunta lui George Simion: Am fost convins să ajutăm un spital pentru copii, am lăsat la preț

Suma uriașă primită de Nicu Covaci și trupa Phoenix pentru concertul de la nunta lui George Simion

„Preţul nostru este de obicei 10.000 de euro, dar, pentru că am fost convins să ajutăm un spital pentru copii, am lăsat la 8.000 de euro. Negru pe alb, scrie în contract”, a declarat Nicu Covaci pentru Libertatea. Artistul a explicat că preţul include şi costurile pentru transport, cazare şi alte cheltuieli pentru organizarea reprezentaţiei.

Nicu Covaci a vorbit și despre alegerea de a cânta la nunta lui George Simion cui Ilinca Munteanu. „Eu am încheiat un contract cu o fundație pentru un concert în fața a 10.000 de oameni. Nu cânt la nicio nuntă sau înmormântare, eu cânt în fața a 10.000 de oameni pe o scenă, undeva, la un festival. Nu știu ce nuntă e, eu am încheiat un contract și cânt, din asta îmi câștig banii”, a explicat artistul.

Foștii membri ai trupei au criticat dur decizia lui Nicu Covaci: „Mi-e ruşine de ruşinea lui. Cei cu coloană vertebrală au părăsit de mulţi ani grupul”

Josef Kappl, care a făcut parte din Phoenix timp de peste două decenii, spune că Phoenix nu mai există de ani buni, de când „cei cu adevărata şiră a spinării au părăsit grupul”.

„De unde s-a pornit şi unde s-a ajuns!!! De aceea vă rog să nu asociaţi niciodată ceea ce am realizat în anii ‘70, sub numele Phoenix din convingere, cu ceea ce face de mulţi ani încoace leaderul acestui grup, sub acelaşi nume! Mi-e ruşine de ruşinea lui! Dar nu mi-e ruşine, ci sunt mândru de cele realizate atunci! Pentru mine numele Phoenix rămâne în continuare un simbol al rezistenţei şi al năzuinţei spre libertate! Phoenix nu mai există de mulţi ani ca trupă, după ce cei cu adevărata şiră a spinării au părăsit grupul. Adio reunire! Cu mine NU!”, a scris Josef Kappl pe Facebook.

Citește și Scandal în trupa Phoenix. Nicu Covaci şi Mircea Baniciu şi-au aruncat cuvinte grele: „Mai mare mincinos nu există în muzică”