Depresiunea Horezu, în plină dezvoltare: 2.000 de unităţi de cazare și două noi staţiuni montane

Peste 2.000 de unități de cazare, două stațiuni montane, mai multe pârtii de schi sunt proiectele dezbătute, joi, de reprezentanții administrațiilor locale din cele 11 localități care compun Depresiunea Horezu, într-o întâlnire regională cu privire la strategia de dezvoltare pentru următorii 4 ani a zonei.

RomaniaTV.net
14 ian. 2016, 15:26
Depresiunea Horezu, în plină dezvoltare: 2.000 de unităţi de cazare și două noi staţiuni montane

Edilii din Horezu și Vaideeni au arătat că dezvoltarea celor două stațiuni montante Vârful Romani și Ursu-Ursulețul, situate la 1.600 de metri altitudine, va „atrage în siajul lor și celelalte localități aflate la baza Munților Căpățânii”.

„Pentru că un turist care vine să schieze aici la munte, cu siguranță în timpul unei vacanțe prelungite aici poate să viziteze cele peste 20 de lăcașe de cult de patrimoniu din zonă, să vadă tradițiile de Crăciun ale Olteniei de sub munte, să vadă Muzeul Trovanților, Muzeul Bălintescu, Cheile Bistriței, conacele boierești și multe alte obiective turistice din această zonă. De aceea trebuie gândit la comun proiecte de infrastructură, proiecte turistice, pentru că, de exemplu, amenajarea rețelei electrice sus la Vârful Romani nu este un beneficiu doar pentru Horezu, ci efectele economice se duc până la Oteșani sau Cernișoara, localități situate în această depresiune”, a spus Ilie Fârtat, primarul din Horezu.

Potrivit Agerpres, toți edilii localităților componente acestei zone au declarat că „este obligatorie cooperarea fără orgolii, fără culoare politică, pentru dezvoltarea acestui pol economic al județului, care ar duce la apariția a peste 2.000 de unități de cazare în Depresiunea Horezu, sporind șansele ca depresiunea să devină cea mai atractivă zonă turistică a României”.

Depresiunea Horezu, considerată de revistele de specialitate Destinație Turistică de Excelență, se află la poalele Munților Căpățânii și cuprinde localitățile — Horezu, Vaideeni, Slătioara, Cernișoara, Oteșani, Măldărești, Tomșani, Costești, Bărbătești, Pietrari, Stroești.