Deputat PNL: Am informaţia că în maşina lui Oprea se mai aflau două persoane, între care şi o consilieră

Deputatul PNL Dan-Cristian Popescu susţine că la momentul accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină vicepremierul Gabriel Oprea era în maşină cu două persoane, "între care şi o consilieră suspect de apropiată".

26 oct. 2015, 14:00

„Am informaţia că la momentul producerii accidentului în maşina domnului Oprea se mai aflau două persoane, între care şi o consilieră, se aude, suspect de apropiată! Dar pentru a evita orice confuzie, îl invit să ne spună public dacă este adevărat sau nu!”, a scris deputatul liberal, Dan-Cristian Popescu, pe contul său de Facebook.

Ulterior, într-un comunicat de presă, deputatul s-a declarat „profund dezamăgit de scurta și incompleta declarație de presă de la ora 11:00, a Vicepremierului Gabriel Oprea”:

În presă și în mediul online apar din ce in ce mai multe ipoteze și speculații referitoare la activitatea sa din acea seară.

Ultima informație apărută pe „surse” este legată de faptul că domnul Oprea se afla în mașina cu înca 2 persoane în momentul producerii acicidentului.

La întrebarile pe care i le-am adresat în această dimineață în Parlamentul României, aș dori să mai adaug și: „cine erau persoanele care l-au însoțit în seara de 20 octombrie?”.

Cred că răspunsul la această întrebare este foarte important, deoarece acele persoane pot fi chemate ca martori în ancheta derulată de Parchet. De asemenea, ele pot ieși public să ofere lămuriri despre activitatea la care au luat parte în acea seară, precum și condițiile în care s-a deplasat coloana oficială.

Victor Ponta, chemat în Parlament pentru lămuriri în cazul „coloana oficială” a lui Gabriel Oprea

Luni, la aproape o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa Bogdan Gigină, ministrul de Interne Gabriel Oprea a susţinut prima declaraţie de presă pe această temă, el spunând că a ales să tacă „din respect pentru familia îndurerată”.

„În ceea ce mă priveşte, speculaţiile potrivit cărora în activitatea mea aş fi încălcat legea sau aş fi folosit dispozitivul de însoţire în trafic fără temei legal, vă asigur că acestea sunt complect (sic!) nefondate. Ministerul de Interne şi structurile din subordine au asigurat sprijin în desfăşurarea anchetei şi vom pune în continuare la dispoziţia Parchetului toate documentele şi informaţiile solicitate”, a mai spus Gabriel Oprea.

El a mai spus că nu a văzut accidentul, a aflat abia după ce depăşise zona ce s-a întâmplat şi, din punctul lui de vedere, a făcut „tot ce este omeneşte posibil” pentru a-l salva pe Bogdan Gigină.

Ministrul Gabriel Oprea şi-a încheiat declaraţia spunând: „La acest moment, acestea sunt precizările pe care le pot face public”.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Bogdan Gigină a fost înmormântat vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi îmbrăcaţi în uniforme.

Poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse.

Abia la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la „o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice”.

Martori care erau foarte aproape de locul accidentului de pe strada Ştirbei Vodă spun însă că maşina în care se afla ministrul Gabriel Oprea nu a oprit după accident.