Deputat PSD, atac feroce la adresa Consiliului Naţional Secuiesc, care a cerut ca România să nu fie primită în Schengen: ”Sunteți perfizi, înjunghiați pe la spate, exact ca pe Mihai Viteazu!”

Deputatul PSD Radu Cristescu a lansat joi un atac dur la adresa Consiliului Naţional Secuiesc, care a cerut țărilor UE să voteze împotriva aderării României la spațiul Schengen.

24 nov. 2022, 23:13
Deputat PSD, atac feroce la adresa Consiliului Naţional Secuiesc, care a cerut ca România să nu fie primită în Schengen: ”Sunteți perfizi, înjunghiați pe la spate, exact ca pe Mihai Viteazu!”

Deputatul PSD Radu Cristescu s-a declarat extrem de revoltat de poziția adoptată de Consiliului Naţional Secuiesc, care a cerut statelor membre UE să voteze împotriva aderării României în spațiul Schengen.

Citește și Comisia Europeană va aproba PNRR-ul Ungariei. Viktor Orban nu va primi banii până când țara sa nu va îndeplini condițiile cerute de UE

„România, pământ de flori! Consiliul Național Secuiesc, adică agresiva și nesimțita mână anti-românească, cu care UDMR se șterge la dos, cere ca Romania să nu fie primită în Schenghen! Că așa vor mușchii lor de prădători asiatici ajunși în Europa, cu carnea sub șa”, a precizat Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

Social Democratul susține că Consiliu Național Secuiesc ”este un apendice al UDMR-ului” și că nu este nicio diferență între ei și cei de la USR care fac tot posibilul ca România să nu intre în Schengen.

„Consiliu Național Secuiesc este un apendice al UDMR ului! Să nu uităm ca nucleul dur al UDMR ului provine din secuime, în frunte cu Tanczos Barna! Motivul isteriei lor cică este ca nu le-am retrocedat niște biserici și nu le am acordat drepturile ! Pai mai băieți, căpeteniile voastre nu va respecta drepturile și vă mulg ca pe vaci, iar noi va suportăm de vreo 33 de ani ! Și va asigur că nu e ușor și nici plăcut sa va suportăm, cu vânturile voastre ambalate în palarii de honvezi! Repet ,ma refer la căpeteniile voastre care cântă imnul secuiesc și jură în Parlament pe biblia secuiască!

Ce diferență e între USR, care face tot posibilul prin acțiunile sale să ratăm Schenghenul, și voi? Va spun eu – sunteți perfizi, înjunghiați pe la spate, exact ca pe Mihai Viteazu! Neam de stepă, parșivi primitivi în costum! Cel mai potrivit ar fi ca la întrarea în organizația voastră numită UDMR sa puneți felinarul roșu ! Ca asta sunteti: CURVE ! Cu pene de honved in dos și buze rujate cu alifii pseudo-UE”, a transmis Radu Cristescu.

Consiliul Naţional Secuiesc cere tuturor țărilor UE să nu primească România în spațiul Schengen

Consiliul Național Secuiesc  a cerut miercuri statelor membre ale UE ca, înainte să ia o decizie privind intrarea României în Schengen, să ceară informații liderilor bisericilor maghiare și organizațiilor maghiarilor din România privind situația drepturilor omului, inclusiv a drepturilor minorităților în România.

Solicitarea Consiliul Național Secuiesc a fost trimisă ministerelor de Externe ale statelor din spațiul Schengen într-o scrisoare deschisă publicată marți, potrivit agenției ungare de presă MTI. Astfel, comunitatea națională maghiară din România e interesată de aderarea ţării la spaţiul Schengen, în timp ce înţelege foarte bine rezervele exprimate de unele state.

„Considerăm că toate statele membre ale spaţiului Schengen trebuie să cunoască comportamentul duplicitar care caracterizat atitudinea României faţă de dreptul internaţional şi cel comunitar în ultimii treizeci de ani”, se arată în documentul semnat de preşedintele CNS, Balazs Izsak.

Citește și Ministrul Petre Daea contraatacă, după acuzațiile grave din scandalul erbicidelor: „Trebuie să-mi fac datoria față de țară!” | EXCLUSIV