Deputaţii au adoptat un proiect privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor

Deputaţii au adoptat marţi un proiect de lege privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, transmite Agerpres. Proiectul a fost aprobat cu 308 voturi pentru şi o singură abţinere.

RomaniaTV.net
04 feb. 2014, 12:58
Deputaţii au adoptat un proiect privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.11/2013 privind completarea art. 9 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri îşi propune să acorde facilităţi acestei categorii sociale.

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru industrie şi servicii, Iulian Radu, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.6/2011 s-a lansat Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri. Prin program se acordă facilităţi pentru microîntreprinderile nou înfiinţate, conduse de întreprinzători tineri, care desfăşoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată.

Ordonanţa Guvernului nr.11/2013, supusă aprobării prin proiectul de lege cu care comisia menţionată a fost sesizată, are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011, astfel încât facilităţile acordate prin Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către tineri să nu se recupereze în cazul în care societatea cu răspundere limitată debutantă îşi schimbă calitatea de microîntreprindere, trecând într-o altă categorie de IMM.

Potrivit secretarului de stat la Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Anca Laura Ionescu, Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării de microîntreprinderi de către întreprinzători se adresează tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, care înfiinţează pentru prima dată o societate comercială cu răspundere limitată.

Deputatul PDL Andreea Paul a spus că grupul pe care îl reprezintă susţine această modificare ‘cu rugămintea expresă de a completa tehnic impactul şi analiza de impact a acestei ordonanţe şi câte firme sunt potenţial beneficiare’.