Deputaţii au respins moţiunea simplă împotriva lui Petre Daea. Prima reacţie a ministrului Agriculturii

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu 83 de voturi pentru, 174 împotrivă şi o abţinere. Dezbaterea moţiunii a avut loc în şedinţa de marţi.

19 apr. 2023, 12:42
Deputaţii au respins moţiunea simplă împotriva lui Petre Daea. Prima reacţie a ministrului Agriculturii

Deputaţii au respins moţiunea simplă împotriva lui Petre Daea. Ministrul Agriculturii a venit cu un jurnal, marţi la dezbaterea moţiunii simple a USR şi Forţa Dreptei împotriva sa în plenul Camerei Deputaţilor, despre care a detaliat că este agenda în care a consemnat zilnic activitatea sa la Ministerul Agriculturii. Moţiunea s-a intitulat „De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească”.

Citeşte şi: Petre Daea, anunț de ultim moment. România pregătește taxarea cerealelor din Ucraina care depășesc cantitatea de un milion de tone

Textul moţiunii a fost citit de către deputatul USR Daniel Blaga care a acuzat că social-democratul Petre Dare nu vede că sunt pierduţi bani din PNRR sau că aproape toate produsele s-au scumpit. Totodată, deputaţii AUR au venit cu pancarte cu mesajul „Opriţi importurile din Ucraina!” şi au stat la tribuna plenului în timp ce ministrul Agriculturii şi-a citit pledoaria, despre activitatea sa în Guvern.

În moţiunea simplă iniţiată de USR şi Forţa Dreptei, ministrul Petre Dara era acuzat, printre altele, că nu a reuşit să obţină mai mulţi bani de la Comisia Europeană pentru sprijinul fermierilor în criza cerealelor ieftine din Ucraina.

Citeşte şi: Fermierii români au ajuns la capătul răbdării din cauza scandalului cerealelor: ”Președintele României nu mai e Iohannis, e Zelenski”

Preşedinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că Ministerul Agriculturii trebuie să se poziţioneze mult mai clar, să vină cu soluţii în cazul fermierilor afectaţi de războiul din Ucraina în criza cerealelor. Aceasta a mai anunţat că liberalii vor vota la Camera Deputaţilor împotriva moţiunii care îl vizează pe Petre Daea.